Del:

Fokusmøde om Maritim Vækst

En lang række maritime nøglepersoner er i dag samlet i Frederikshavn, hvor Danske Maritime, Danmarks Rederiforening, Danske Havne og MARCOD inviterer til fokusmøde om ‘Maritim Vækst’. Nordjylland er et af de steder i Danmark, hvor væksten i Det Blå Danmark tydeligt kan mærkes, og området huser en lang række succesfulde og innovative maritime virksomheder.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen er en af fokusmødets deltagere. Hun slog ved et indlæg i formiddag fast, at Det Blå Danmark er en betydelig dansk styrkeposition, som har potentialet til at vokse sig endnu større og stærkere med de rette vilkår.

Netop de rette vilkår er der flere aktører i Det Blå Danmark, der efterlyser. For på industrisiden er der stadig et stykke vej til de ønskede rammevilkår, som for alvor vil styrke virksomhedernes mulighed for øget vækst og skabelse af varige arbejdspladser. Adm. direktør i Danske Maritime udtaler således: “For nyligt præsenterede regeringen ‘Vækstplan DK’. Den indeholder flere gode initiativer, og det er positivt, at man fra regeringens side anerkender, at de danske virksomheder skal prioriteres, hvis de skal skabe vækst i Danmark. Men desværre har vi også kunnet konstatere, at regeringen ikke i sin vækstplan medtog det udmærkede forslag om etableringen af en maritim montørordning, som vækstteamet for Det Blå Danmark anbefalede. En montørordning på det maritime område kan potentielt skabe 5.500 nye danske arbejdspladser på kort sigt – og endnu flere, hvis vi kigger længere frem. Ordningen ville ikke koste staten noget, da gevinsten ved en montørordning langt overgår investeringen”.

Fokusmødet byder, udover en række indlæg om det blå vækstpotentiale, også på et besøg i Frederikshavn Maritime Erhvervspark (FME), hvor direktør Jeppe Ørskov fra Orskov Group og direktør Kaj Christiansen fra FME viser rundt på området, der er hjemsted for en række maritime virksomheder, herunder Orskov Yard, Vestergaard Marine Service og Norisol for bare at nævne nogle få.