Hjem > Nyheder > Fra Skills til skibsmontør – stor opbakning fra branchen til at fange de unges interesse
29. april 2022

Fra Skills til skibsmontør – stor opbakning fra branchen til at fange de unges interesse

DM i Skills skudt i gang – og for første gang kan de mange unge gæster også få præsenteret, hvor spændende og alsidig en uddannelse det er at være skibsmontør. Den maritime industri har på tværs af branchen og sammen med uddannelsesinstitutioner og andre organisationer valgt at være med for at sætte spot på maritime fag og vise, hvor mange spændende muligheder en uddannelse som skibsmontør byder på.

DM i Skills er over årene vokset i omfang, og nu mødes hvert år hundredvis af dygtige unge fra erhvervsuddannelserne for at dyste om at blive landets bedste inden for deres fag. Alt fra frisørelever til brolæggere viser deres faglige kompetencer og stolthed over faget frem.

Og det myldrer netop nu ind med gæster hos skibsmontørerne! På standen kan de unge prøve en svejsesimulator, konkurrere om at pille ventilen ud af et topstykke på tid og – ikke mindst – møde dygtige og engagerede skibsmontører, som fortæller om viften af muligheder.

En af disse er William Andersen, skibsmontørlærling hos VMS Group, som med sin personlige kærlighed til faget håber at kunne gøre en forskel for de unge, som i de kommende dage bliver meget klogere på mulighederne:

”Skibsmontøruddannelsen er lidt en glemt uddannelse. Jeg kommer selv fra gymnasiet, og havde egentlig andre planer, men så anbefalede en montør, at jeg besøgte en maritim virksomhed. Dernæst var jeg solgt. Som skibsmontør kan jeg lege med store motorer, komme ud på havet og opleve verden.

I fremtiden vil jeg tage en maskinmesteruddannelse og komme længere op i hierarkiet. For at kunne lede andre mennesker, skal du også vide, hvad de laver. Den viden får man ved at være skibsmontør.

Jeg håber, at jeg inspirerer andre unge til ikke at begå den samme fejl som mig og tro, at gymnasiet er den eneste vej frem. Unge som kan se det spændende i mekanik og teknik, og som har lyst til at vildt spændende uddannelse,” siger William Andersen.

Fra den maritime branche er der kommet kæmpe opbakning til at deltage, og virksomheder fra hele landet bakker økonomisk op om standen. For vi mangler skibsmontører, og nu laver vi en fælles indsats for at fortælle om de mange muligheder, netop denne uddannelse fører med sig. Næste år er planen også at deltage i selve konkurrenceprogrammet, og det fælles fodslag er vigtigt, siger Cecilie Lykkegaard, vicedirektør og uddannelsesansvarlig hos Danske Maritime:

”Det er helt afgørende, at vores branche bakker op om skibsmontøruddannelsens deltagelse ved DM i Skills, og det må vi sige, at den i høj grad gør. Det understreger det store behov, vi har for at trække flere til faget. At vi samtidig har kunnet mønstre nogle helt fantastiske rollemodeller fra uddannelsen, som formår at vise de besøgende, hvor spændende et fag og en branche de repræsenterer, får det hele til at gå op i en højere enhed. Vi kan kun være meget glade for og stolte af den store indsats, alle de involverede har lagt i det her,” siger Cecilie Lykkegaard.

Tak til alle de virksomheder og organisationer, som har bakket op.

Læs mere om