Hjem > Nyheder > God dialog ved dansk maritimt fremstød til Meyer Werft
15. september 2021

God dialog ved dansk maritimt fremstød til Meyer Werft

Danske Maritime har i godt samarbejde med ambassaden i Berlin, Eksportforeningen og Dansk Industri gennemført et virtuelt eksportfremstød til Meyer Werft gruppen. Meyer består af tre større værfter i Papenburg, Rostock samt Turku, der er specialiseret i at bygge forskellige typer af krydstogt- og passagerskibe.

Ved arrangementet d. 15/9 2021 deltog 17 danske maritime virksomheder, og det virtuelle møde blev åbnet af Danmarks ambassadør i Tyskland, Susanne Hyldelund.

Indledende gav Christian Feimann, der er indkøbschef for skibsbygning ved Meyer, en præsentation af værftets aktiviteter og udviklingsplaner, som gav et godt indblik i den komplicerede kunst at bygge krydstogtskibe. Disse bliver stadigt større, og der skal bruges store mængder materialer. Som eksempel nævnte Christian Feimann, at der kræves 200 km rørføring, 220 tons maling, 40.000 m2 tæpper, 1.800 toiletter, 9.000 sprinklere mod brand og hele 2.000 km kabler til at bygge et større passagerskib.

I sit indlæg fremhævede Danske Maritimes administrerende direktør Jenny Braat de gode forbindelser med Meyer Werft, som organisation har haft igennem årtier. Det har bidraget til at opbygge et godt tysk kendskab til danske leverandører, som leverer noget af det mest driftssikre, energieffektive og smarte maritime udstyr til nogle af verdens mest sofistikerede krydstogtskibe – bygget af Meyer. Det er således håbet, at de gode forretningsrelationer både kan fortsættes og udvides fremover.

Efter de indledende præsentationer holdt de deltagende virksomheder individuelle møder med indkøberne fra Meyer Werft. Det er indtrykket, at både virksomheder og værft fik holdt en række nyttige møder, hvis resultater vil blive fulgt op i den kommende tid.

 

Læs mere om