Hjem > Nyheder > Gode drøftelser og networking ved Maritime India Summit 2021
2. marts 2021

Gode drøftelser og networking ved Maritime India Summit 2021

Den indiske regering og de indiske myndigheder afholder i år Maritime India Summit 2021 fra d. 2.- 4. marts. På grund af corona-pandemien afholdes arrangementet i virtuelt format.

Sigtet med ”Virtual Maritime India Summit 2021” er at samle aktører – både nationale og internationale – med forskellig baggrund i det maritime til et arrangement, der kan fremme investeringer og aktivitet inden for Indiens maritime sektor. Dette gælder diverse områder fra udbygning af havneinfrastruktur og øvrige del af den maritime transportlogistikkæde til udvikling af Indiens shipping- og skibsbygningsindustrier samt også den maritime genanvendelsesindustri.

Både Danske Maritime og en række af brancheorganisationens medlemsvirksomheder deltager i arrangementet, herunder bl.a. DESMI og Hempel. Derudover er der deltagelse både fra det officielle Danmark af bl.a. transportminister Benny Engelbrecht samt repræsentanter fra de øvrige blå erhverv.

Danmark indgik i september sidste år et grønt strategisk partnerskab med Indien, hvori betydningen af styrket samarbejde inden for grøn og klimavenlig skibsbygning og skibsophugning samt maritim digitalisering også indgår. Derfor må Maritime India Summit 2021 anses som værende et godt springbræt til at få skabt nogle gode samarbejdsrelationer til indiske maritime aktører, der kan understøtte eksporten til Indien af såvel grønne som digitale danske maritime teknologier og løsninger, siger Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime:

”Virtual Maritime India Summit 2021 er en vigtig begivenhed og illustrerer tydeligt Indiens høje ambitioner inden for en lang række maritime områder. Den danske maritime industri har meget at byde på i forhold til indiens maritime vision 2030. Det gælder ikke mindst i forhold til eksport og salg af miljø- og klimavenlige maritime teknologier og løsninger til Indien. Dansk producerede fremdriftssystemer for skibe, pumper, skibsmaling, røggasrensning og ballastvandsrensning, men også mindre el-færger, vil helt oplagt kunne bidrage til en mere grøn og klimavenlig maritim infrastruktur i Indien. Vi glæder os til at samarbejde om at gøre Indiens maritime ambition til virkelighed,” siger Jenny Braat.

At arrangementet tillægges stor betydning fra indisk side understreges ikke mindst af, at den indiske premierminister Narendra Modis deltog som taler ved indledningen af konferencen.

Om alt går vel, vil Maritime India Summit 2021 forhåbentlig skabe en god dialog såvel som nyttige relationer mellem deltagerne via de arrangerede aktiviteter, herunder konferencer, sessioner, B2Bs og G2Bs.

Du kan læse mere om Virtual Maritime Summit 2021 her.

 

 

Læs mere om