Del:

H.K.H. Prins Joachim gæster Det Blå Danmark under Folkemødet 2018


Vanen tro bliver det gode skib Postbåden Peter fyldt med debatter og festlige indslag, når Det Blå Danmark indtager Folkemødet i Allinge på Bornholm for sjette gang den 14.-17. juni. Og denne gang gæster ingen mindre end H.K.H. Prins Joachim Postbåden Peter.

Det sker fredag den 15. juni, når Postbåden Peter danner ramme om arrangementet ’Blå vækst og verdensmålene’, hvor vi stiller spørgsmålet: Hvordan udnytter vi bedst havets potentiale i overensstemmelse med verdensmålene?

H.K.H. Prins Joachim åbner seancen og deltager i den efterfølgende dialog, hvor også adm. direktør, Danske Maritime, Jenny N. Braat, CEO, Maersk Energy Division og Vice CEO, A.P.Moller-Maersk Group, Claus Hemmingsen samt vicedirektør, Innovationsfonden, Tore Duvold deltager.

”H.K.H. Prins Joachim har stor interesse og indsigt i den maritime industri, og jeg glæder mig meget til at byde ham velkommen om bord til en dialog om de mange nye måder, vi med respekt for verdensmålene kan udnytte havets ressourcer og muligheder på”, siger adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat.

Havet er en drivkraft for ikke mindst den europæiske økonomi og har fortsat et stort uudnyttet potentiale for innovation og vækst. I Europa repræsenterer den ’blå’ økonomi ca. 5,4 mio. arbejdspladser og genererer en bruttotilvækst på næsten 500 mia. euro om året. Og mulighederne for yderligere vækst er bestemt til stede. Men ambitionerne handler ikke alene om vækst. De handler også om en bedre verden, hvor FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling går hånd i hånd med industriens vilje til innovation og vækst. Så kom og vær med, når vi sætter spot på, hvordan vi udnytter potentialet med respekt for vores fælles fremtid.

Arrangementet afholdes fredag den 15. juni kl. 14.00-14.45 på Postbåden Peter (kajplads H7), som danner rammen om alle Det Blå Danmarks debatter og arrangementer under Folkemødet.

Det er de tre organisationer Danske Maritime, Danske Rederier og Danske Havne, der i samlet flok repræsenterer Det Blå Danmark på Folkemødet 2018.

For yderligere information om arrangementet kan underdirektør Cecilie Lykkegaard, Danske Maritime, kontaktes på cl@danskemaritime.dk