Del:

Håndtryk mellem maritime virksomheder og studerende

Fire forskellige virksomheder og fire forskellige bud på spændende faglige udfordringer i den maritime industri.

I sidste uge fik 32 diplomingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen i Århus et grundigt indblik i hverdagen hos fire meget forskellige maritime virksomheder i det nord- og midtjyske. De unge er ved at uddanne sig til maskiningeniører, som netop er en af de uddannelsesretninger, der kan bruges til mange forskellige ting i den maritime industri, og som mange virksomheder efterspørger, fortæller Cecilie Lykkegaard, underdirektør hos Danske Maritime:

  • Branchen som helhed mangler flere dygtige medarbejdere med tekniske uddannelser. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi inviterer de studerende indenfor. Hos virksomhederne møder de erfarne maskiningeniører, som fortæller om de spændende ting, de arbejder med. Netop den indsigt i de konkrete opgaver og muligheder kan være udslagsgivende, når de senere vælger praktik og videre karriereforløb, siger Cecilie Lykkegaard.

Turen gik fra Hans Jensens Lubricators i Hadsund til MAN Energy Solutions i Frederikshavn og videre til DESMI og Alfa Laval i Aalborg. Det faglige fokus lå på alt fra innovation, digitalisering og automation til produktion og konstruktion. Produktionen hos de fire virksomheder er meget forskelligartet, og samtidig er der en selvstændig pointe i at invitere de unge med rundt i flere forskellige byer.

  • De maritime produktionsvirksomheder ligger jo mange forskellige steder i Danmark, og sommetider findes drømmejobbet i den anden ende af landet. Vi har efter besøgene fået rigtig positiv tilbagemeldinger fra de studerende, som syntes, at det var en spændende og meget lærerig oplevelse. Så nu håber vi naturligvis, at turen har givet blod på tanden i forhold til at vælge en karriere i den maritime industri, siger Cecilie Lykkegaard.

Danske Maritime stod for dagens program i samarbejde med universitetet og de fire virksomheder. Der er flere lignende virksomhedsbesøg i støbeskeen, også fra andre uddannelsesretninger.