Del:

Kongelig deltagelse ved Danske Maritimes 100-års jubilæum

Thomas Knudsen HKH prins Joachim Jenny N Braat

Den 25. april kan den danske maritime industris brancheorganisation fejre sin 100-årsdag. Blandt deltagerne er H.K.H. Prins Joachim, som åbner årsmødet, samt flere af landets toppolitikere.

Nationalmuseet danner rammerne om den store fejring af den maritime industris fælles organisation, Danske Maritime, som den 25. april kan fejre sit 100-års jubilæum.
Adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime, glæder sig over den store opbakning til arrangementet og kan nu med stor fornøjelse annoncere, at H.K.H. Prins Joachim åbner årsmødet den 25. april. Jenny N. Braat glæder sig også over, at toppolitikerne Mette Frederiksen (S), Kristian Jensen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF) samt de mange topledere fra erhvervet har prioriteret at deltage på dagen.

”H.K.H. Prins Joachim har tidligere deltaget i flere maritime arrangementer og har en betydelig indsigt i den maritime industri. Det er derfor en stor ære for os, at Prinsen åbner arrangementet og deltager i fejringen af Danske Maritime på denne særlige dag”, siger Jenny N. Braat.
”Vi kan se tilbage på et århundrede, hvor intet har kunnet tages for givet. Opgangstider har været afløst af kriser, og kriser er igen blevet afledet af en innovativ industri, der har været dygtig til at omstille sig i tide. Det betyder også, at vi nu, hvor vi runder de 100 år, har ca. 120 medlemmer, der alle har en styrke inden for det maritime område. Maritim teknologi er stadig er en styrkeposition for Danmark, og vi forventer, at fremtiden vil byde på mange vækstmuligheder for vores virksomheder” forklarer Jenny Braat.

En nylig undersøgelse, som brancheorganisationen har foretaget blandt medlemsvirksomhederne, viser da også, at branchen er optimistisk i forhold til fremtiden. Et af de områder, som mange maritime virksomheder bl.a. ser gode muligheder i, er arbejdet med at opfylde FN’s 17 verdensmål. Her har industrien gode muligheder for at kunne bidrage yderligere til det danske og internationale samfund med innovative og klimavenlige løsninger.

Den danske maritime industri spiller også en helt særlig rolle ude i verden. Vi møder som erhverv en stor anerkendelse af vores stærke kompetencer på det maritime område. Mange nationer skeler til Danmark, når ny teknologi skal udvikles, og nye globale regler skal fastlægges. Det er derfor vigtigt for erhvervet, at man fra politisk side fremtidssikrer industrien, og det skal ske gennem en erkendelse af, at vi er et globalt erhverv. Det betyder, at det er vigtigt med lige konkurrencevilkår, gode muligheder for forskning udvikling og innovation samt adgang til dygtige medarbejdere. Det er også glædeligt, at mange beslutningstagere herunder danske politikere og embedsfolk samt gode samarbejdspartnere har valgt at markere dagen sammen med os. Den maritime industri er vigtig for Danmark, og det maritime er en del af de fleste danskeres DNA.

Thomas Knudsen HKH prins Joachim Jenny N Braat
HKH prins Joachim, Jenny N Braat og Thomas Knudsen

Om Danske Maritime
Danske Maritime blev stiftet i 1919 af 14 danske værfter. I dag tæller brancheorganisationen 120 maritime medlemmer fra hele skibets livscyklus. (skibsværfter, skibsdesignere, udstyrsproducenter, serviceleverandører og genanvendelsesværfter)
Den maritime industri beskæftiger i dag omkring 40.000 mennesker direkte og indirekte og står særligt stærkt inden for bl.a. maritim sikkerhed samt miljø- og klimateknologi. Den maritime industri har en årlig produktion på 85 mia. kr.
Industrien er i dag den syvende største maritime industri i verden målt på eksport af maritimt udstyr. Vi er den ottende største ophugningsnation og den 12. største inden for skibsreparation.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om arrangementet kan fås ved henvendelse til Nicolai Eilstrup, kommunikationschef i Danske Maritime.
31 43 71 46 | nie@danskemaritime.dk