Del:

Kunsten at rekruttere fra udlandet

I dag står Svendborg i bureaukratiets tegn – men på den gode måde. Petersen og Sørensens Motorværksted lægger nemlig hus til et arrangement i samarbejde med Danske Maritime om kunsten at rekruttere fra udlandet uden at komme galt afsted. Mange virksomheder oplever, at det kan være besværligt at ansætte udenlandske medarbejdere, fortæller Cecilie Lykkegaard, som er underdirektør hos Danske Maritime:

  • De oplever det som indviklet at få styr på alle detaljerne – og mange er også bange for at få ørerne i maskinen hos myndighederne, hvis noget er gjort forkert. Derfor vil vi gerne klæde virksomhederne bedre på. For i princippet bør det være ligegyldigt, om en medarbejder er fra Svendborg, Sevilla eller Singapore, siger Cecilie Lykkegaard.

På mødet fortæller Jeanette Memhave Aalling, som er rekrutteringskonsulent og EURES adviser hos Work In Denmark South i Odense, om, hvad man som arbejdsgiver skal være opmærksom på i forbindelse med indrejse af udenlandsk arbejdskraft. Samtidig har Work In Denmark har en del tilbud til danske virksomheder, der har brug for hjælp til rekruttering af højtuddannet udenlandsk arbejdskraft, som også vil blive gennemgået.

Derudover vil Michael Nielsen fra Arbejdsmarkedskontor Syd beskrive det muligheder, som virksomhederne har for at få hjælp til rekruttering og opkvalificering af faglært arbejdskraft i den maritime industri.

Hvis din virksomhed skal ansætte udenlandske medarbejdere, så er den nemmeste vej gennem systemet at tage fat i International Citizen Service under Work in Denmark. Danske Maritime har i samarbejde med disse parter udarbejdet en guide til medlemmerne.