Del:

Lars Petersson afløser Henrik Andersen som CEO i Hempel

Hempel-LarsPetersson3

Hempel A/S meddeler, at Lars Petersson, Executive Vice President & Chief Operating
Officer i Hempel A/S, afløser Henrik Andersen som CEO fra 1. juli 2019.

Lars Petersson kom til Hempel i marts 2015 som Group COO. Siden da har han som en del Hempels executive management team og en central driver af Hempels globale transformation leveret bemærkelsesværdige resultater.

Bestyrelsesformand for Hempel A/S Richard Sand siger:
”Lars Petersson har med sin indsigt i Hempel, sit markedskendskab, sine lederegenskaber og de resultater, han har skabt, vist, at han er den helt rigtige til at stå i spidsen for Hempels fremtidige globale udvikling og vækst. At det naturlige valg af ny Group President og CEO er en topleder fra Hempel, viser, at vi har haft succes med at etablere Hempels fremtidige ledelsesteam. Bestyrelsen har store forventninger til Lars og ledelses-teamet og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.”

Lars Petersson takker bestyrelsen for tilliden og er klar til sin kommende opgave.
”Jeg har erfaret, hvor unik denne virksomhed er. Med mere end 6.600 dedikerede kolleger i 80 lande, en stærk værdibaseret kultur, et helt særligt kundefokus og socialt engagement samt en vilje til altid at ville udfordre os selv, er jeg både begejstret for og stolt over at være en del af Hempel-familien. Hempel er en virksomhed, hvor vi alle er sammen om at eksekvere på vores strategi og om at nå de mål, vi sætter os for.”

”Vi vil fortsætte vores strategiske rejse, Journey to Excellence, med det formål at forbedre os på alle parametre. Målet er at vækste og være en af de ledende virksomheder globalt. Vi skal gå forrest i den globale konsolidering af malingindustrien, og vi skal opfattes som førende i de segmenter og markeder, vi vælger at konkurrere i.”

Det er et solidt og sundt Hempel i god udvikling, som Lars Petersson overtager fra Henrik Andersen.
Richard Sand kommenterer Henrik Andersens afgang således:
”Det var med beklagelse, at bestyrelsen modtog Henrik Andersens opsigelse. Samtidig kunne vi på Henriks vegne glæde os over, at han har valgt at takke ja til en ny spændende udfordring. Bestyrelsen vil gerne takke Henrik for en helt enestående og dedikeret indsats. Henrik har igangsat, struktureret og ledet en omfattende global transformation af virksomheden og samtidig skabt særdeles gode resultater i et vanskeligt og udfordret marked.”

Henrik Andersen tiltræder stillingen som President og CEO i Vestas A/S den 1. august 2019, og fortsætter indtil 1. juli sit engagerede, daglige arbejde for Hempel, hvor han vil medvirke til en optimal overlevering til – og støtte for – Lars Petersson og ledelses-teamet.

Lars Petersson har en MSc i Industrial Engineering and Management fra Chalmers University of Technology og har blandt andet en fortid som Senior Vice President hos Europas største producent af vinduer, Inwido, og som Vice President i den globale gulvvirksomhed Tarkett.

Kontakt
For yderligere information, spørgsmål eller kommentarer, venligst kontakt:
Malte V. Eggers, Corporate Branding & Communication Director
Tlf.: +45 2097 5809
Email: meg@hempel.com

Om Hempel
Hempel er en af verdens førende malingproducenter inden for hus-, industri-, skibs-, og containermaling. Det er en virksomhed med stærke værdier og med fabrikker, forsknings- og udviklingscentre samt lagre etableret i alle verdensregioner.

Over hele kloden beskytter Hempels maling overflader, strukturer og udstyr. Malingen forlænger deres levetid, reducerer vedligeholdelsesomkostningerne og gør hjem og arbejdspladser sikrere og mere farverige. Hempel blev grundlagt i København i 1915. Virksomheden er ejet af Hempel Fonden, som sikrer en solid økonomisk base for Hempelkoncernen og støtter kulturelle, sociale, humanitære og videnskabelige formål rundt om i verden.