Mange nysgerrige efter Søværnets udbud af opgaver

Over 100 deltagere kunne Danske Maritime og nordjyske MARCOD Aalborg samle til en endags-konference 26. oktober 2015 om Søværnets og Marinehjemmeværnets udbud af vedligeholdelsesopgaver. Udgangspunktet var det akutte vedligeholdelsesbehov og reglerne om EU-udbud.

Der kom bud fra salen om at bygge flere skibe af ’Knud Rasmussen’-typen. Gerne i variationer, så de vil kunne løse opgaver såsom isbrydning, opmålingsarbejde og miljøberedskab.

”Der var f.eks. en klar melding fra Royal Arctic Line om, at man på Grønland stadigt står med et kæmpe behov for at få opmålt store kyststrækninger, og at det er en opgave, der bl.a. på Østgrønland er næsten skræddersyet til disse specialbyggede skibe, fordi de kan færdes i is. Og fordi de samtidigt kan opfylde den øgede repræsentative rolle, som Rigsfællesskabet pejler imod at påtage sig rundt om Arktis,” forklarer Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

ifølge adm. direktør Christine Lunde fra MARCOD var der er ikke kun lokal interesse i Nordjylland. Der var tilmeldte fra både det øvrige Jylland og Fyn til stede, og de meddelte hende direkte, at arrangementet og programmet for dagen bestemt var værd at køre efter.

Læs omtalen på Søfart.dk og Nordjyske.dk (kræver adgangskoder)