Del:

Maritim industri er strategisk vigtig for EU

Maritim industri arbejder

SEA Europe og IndustryAll vil have de europæiske beslutningstagere til at anerkende den maritime industri som strategisk vigtig for Europa. Det skriver organisationerne i nyt manifest, der advarer mod det pres, som den europæiske industri mødes af i form af unfair konkurrence og protektionisme

Den maritime industri beskæftiger i Europa cirka 900.000 og genererer en årlig produktionsværdi på 850 mia. kroner, blandt andet derfor bliver de europæiske politikere nødt til at anerkende den maritime industri som strategisk vigtig for EU. Det mener de to europæiske organisationer SEA Europe og IndustryAll, der ønsker en klar tilslutning fra beslutningstagerne i EU til at lave en strategi for industrien. Hvis ikke, risikerer industrien at ende uden en fair chance på et globalt marked præget af stigende protektionisme og unfair konkurrencevilkår.

”På europæisk plan er der tale om rigtig mange arbejdspladser, som er udsat for et globalt pres i disse år fra staters skævvridning af markedet, der udmønter sig i protektionisme. Alene i Danmark beskæftiger den maritime industri indirekte op mod halvanden procent af den samlede arbejdsstyrke. Det er derfor mange arbejdspladser, som er på spil, hvis vi ikke sørger for at se de globale forhold, som der konkurreres på, efter i sømmene og handler derefter i EU,” forklarer Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

”Vores maritime industri er globalt ledende, særligt inden for sofistikeret teknologier, der kan sikre, at verden lykkes med blandt andet miljøudfordringen fra shipping. For at vi kan bibeholde den position, så er det dog vigtigt, at der fra politisk hold fortsat er den nødvendige forståelse af industriens strategiske betydning for Europa.”
”Har vi ikke beslutningstagernes opmærksomhed, bliver det svært fortsat at sikre den nødvendige investering i forskning, udvikling og innovation fremadrettet, som det kræver at holde den europæiske maritime industri i førersædet og derved sikre de mange arbejdspladser,” slutter Jenny N. Braat.

Læs organisationernes fælles manifest og pressemeddelelse.