Del:

Maritim karrieredag for folkeskolens ældste klasser

Tirsdag den 9. april var Danske Maritime på besøg hos Langtved Friskoles 7.-9.-klasser for at fortælle eleverne om de mange uddannelses- og karrieremuligheder, som den maritime industri har at byde på.

Den maritime industri ser ind i en fremtid, hvor man kommer til at mangle medarbejdere. Ser man på gruppen af faglærte – smede, industriteknikere og skibsmontører mfl. – så er det allerede i dag svært for industrien at tiltrække tilstrækkeligt med teknisk talent. Samtidig har industrien også brug for flere maskinmestre og ingeniører.

Derfor har Danske Maritime som et af flere tiltag på uddannelsesområdet søsat initiativet Maritim Karrieredag. Kort fortalt handler det om at oplyse folkeskoleeleverne om de mange uddannelsesveje og karrieremuligheder, der findes i den maritime industri.

Målgruppen for skolebesøgene er udskolingselever. For Langtved Friskole betød det, at skolens 7.-, 8.- og 9.-klasser blev introduceret til Det Blå Danmark med særligt fokus på den maritime industri og de mange forskellige uddannelses- og karrieremuligheder, som industrien byder på.

Herefter fik de mulighed for at møde og tale med Kamilla Søndergaard, der til dagligt er smedelærling på Assens Skibsværft. Hun fortalte om livet som lærling på et værft og om sit uddannelsesvalg.

Derefter kunne eleverne selv prøve kræfter med de maritime fag, da de skulle spille VR-spillet Maritime Career Game. Spillet giver et virtuelt indblik i de mange kompetencer og fag, som den maritime industri beskæftiger, og hvilke uddannelsesretninger der kan lede til et job i branchen.

Eleverne fra Langtved Friskole var begejstrede for arrangementet og kendte allerede lidt til den maritime industri, eftersom de for en måned siden deltog i arrangementet ’Maritim Innovationsdag’ på Svendborg Erhvervsskole. Denne dag var arrangeret i forbindelse med Danske Maritimes Innovation Camp i regi af projektet Stolthed i Erhvervsuddannelserne, som er støttet af Nordea-fonden.

Hvis du kender en skole, hvor eleverne i udskolingen kunne have gavn af et inspirationsbesøg fra en af Danmarks mest interessante industrier, kan du kontakte uddannelseskonsulent Stine Hallingskog, Danske Maritime, på sha@danskemaritime.dk eller 42 14 95 20. Du kan også udfylde formularen nedenfor, så kontakter vi dig.

Book et besøg til din klasse

Er det noget for dine elever, at prøve kræfter med en virtuel maritim karriere? Så udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig med mulighederne.