Del:

Maritim stemning på Folkemødet 2019

Endnu et Folkemøde er afviklet, og Danske Maritime kan se tilbage på fire festlige og fornøjelige folkemødedage i Allinge på Bornholm.

Postbåden Peter dannede igen i år rammerne om Det Blå Danmarks deltagelse i Folkemødet den 13.-16. juni 2019. Sammen med Danske Rederier og Danske Havne havde Danske Maritime arrangeret en lang række både festlige, folkelige og faglige indslag, og trods en smule vejrudfordringer lørdag aften, var Folkemødet en stor succes.

Det Blå Danmark skød traditionen tro Folkemødet i gang torsdag med en skøn frokostsejlads med deltagelse af en række prominente gæster og samarbejdspartnere, herunder den amerikanske ambassadør Carla Sands. Senere samme dag dystede Morten Østergaard (R) mod Linea Søgaard-Lidell (V) i en omgang Sænke Slagskibe. Søslaget blev – efter hård kamp – vundet af Linea Søgaard-Lidell, og torsdagen blev rundet af med en debat om maritime kompetencer med deltagelse af Rasmus Elsborg-Jensen (PJ Diesel og ReFlow Maritime), Lars Henrik Hejlesen (MAN Energy Solutions), Bjarne Laustsen (S) og Danske Maritimes Jenny N. Braat.

Postbåden Peter var fyldt med glade maritime interessenter, da det gode skib stævnede ud på en hyggelig frokostsejllads torsdag eftermiddag.
Sænke Slagskibe med Morten Østergaard (R) og Linea Søgaard-Lidell (V).
Debat om maritime kompetencer torsdag eftermiddag.

Fredag morgen bød på endnu en omgang Sænke Slagskibe, og denne gang var det Peter Skaarup (DF), der dystede mod Benny Engelbrecht (S). Det blev admiral Engelbrecht, der løb af med sejren. Fredagen fortsatte med flere livlige debatter, og eftermiddagen blev rundet af på absolut festligste vis, da de to tidligere ministre Søren Pind (V) og Mogens Jensen (S) sang sømandsviser – flot akkompagneret af Pelle Voigt. Præcis som tidligere år på Folkemødet, var såvel Postbåden som kajen fyldt til bristepunktet af glade medsyngende publikummer.

Stemningen var i top, da Søren Pind (V) og Mogens Jensen (S) sang sømandsviser for det glade publikum.

Også lørdag bød på debatter og festlige indslag. Et af arrangementerne denne formiddag var ’Tip en 13’er om kvinder i Det Blå Danmark’. Lotte Lundberg (Den Danske Maritime Fond) og Sara Grex (IDA) dystede mod hinanden i denne quiz, og de to gæve kvinder gav hinanden kamp til stregen, da de blev udfordret på myter og fordomme om maritime kvinder. Det blev dog Lotte Lundberg, som med 9 korrekte svar løb sikkert af med sejren. Der blev også kåret en vinder blandt publikum, som forinden havde haft mulighed for at besvare de 13 spørgsmål.

Sara Grex (IDA) og Lotte Lundberg (Den Danske Maritime Fond) dystede mod hinanden, da Jenny N. Braat (Danske Maritime) stillede dem 13 spørgsmål om kvinder i Det Blå Danmark.

Senere på dagen blev vinderne af årets Asylliga kåret ombord på Postbåden Peter. Danske politikere, EM92-fodboldstjerner og mange flere deltog i den festlige præmieoverrækkelse.

Herefter blev skyerne mørkere, og de to foregående dages fantastiske solskinsvejr blev afløst af et voldsomt skybrud og torden, der resulterede i aflysning af mange arrangementer på Folkemødet. Men Det Blå Danmark lod sig ikke slå ud. Akkompagneret af torden, lyn og anseelige mængder regn gennemførte de tre organisationer den planlagte jazz-loungebar, og selvom moder natur viste tænder, fejlede stemningen ombord på båden ikke det mindste.

Søndag rundede Det Blå Danmark igen i år Folkemødet af med en hyggelig sejltur langs den nordbornholmske kyst. Med ombord var en vaskeægte frømand, som fortalte de mange interesserede gæster uddannelsen, arbejdet og opgaverne i det danske frømandskorps.

Tak til alle, der lagde vejen forbi Det Blå Danmarks Postbåden Peter under Folkemødet 2019. Vi glæder os til igen at byde velkommen ombord under Folkemødet 2020!