Hjem > Nyheder > Maritime Innovation Camps på Fyn skal skærpe nysgerrigheden
9. maj 2022

Maritime Innovation Camps på Fyn skal skærpe nysgerrigheden

Det maritime fylder meget på Fyn, og både her og i resten af landet er der i dén grad brug for dygtige faglærte. Udviklingen i den maritime industri går i disse år stærkt med grøn omstilling, øget digitalisering og så videre, så der bliver brug for mange dygtige nye kræfter.

Derfor gælder det om at få skærpet interessen hos de unge, og i dag tager en stor gruppe elever fra smede- og skibsmontøruddannelsen hul på tre dages Maritim Innovation Camp, hvor de skal arbejder på tværs af fagene.

Hen over tre dage kommer de tyve lærlinge til at dyste om, hvem der kan udvikle den bedste idé og producere det bedste produkt. Dette sker med afsæt i en konkret case fra den maritime industri, og i den endelige bedømmelse vil der blive lagt vægt på både samarbejde og grad af innovation.

Campen dermed understøtter samtidig den hverdag, som lærlingene kommer til at møde, når de er færdiguddannede, og erfaringsmæssigt lærer eleverne en masse af at arbejde sammen med nogle, der er vant til løse helt andre typer af opgaver.

Derudover får eleverne også et langt bedre branchekendskab fra fagfolk og virksomheder i den maritime industri og har mulighed for at udvide deres netværk blandt de lokale maritime virksomheder og på tværs af fagområder. En vigtig pointe er, at den maritime industri har bevæget sig fra at være en mere traditionel industri til i dag at være en grøn og meget højteknologisk branche. Men det er mange ikke klar over, og derfor skal det synliggøres.

En anden side er, at Maritim Innovation Camp også bidrager til at skabe stolthed omkring de erhvervsuddannelser, som typisk bliver brugt inden for den maritime industri og demonstrerer, at netop innovation er centralt for, at virksomhederne kan klare sig på verdensmarkedet.

Med i dag er CEO Steffan Mastek, som byder inden for hos Petersen & Sørensen Motorfabrik, Martin Mygind fra FAYARD som præsenterer den maritime case på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier (SESG), og Mikkel Søndergaard Jensen fra Fonden for Entreprenørskab, som fortæller de unge om innovation og innovative processer.

Campen på Fyn er et samarbejde mellem Danske Maritime, SESG, Maskinmestrenes Forening, Fonden for Entreprenørskab og Fremtidsfabrikken. Onsdag fremlægger eleverne foran dommerpanelet, som vil bestå af Martin Mygind fra FAYARD, Troels Johan Ankerstjerne og lærere fra SESG.

Sideløbende kommer der i denne uge også til at være maritim camp målrettet folkeskoleelever. Det vender vi tilbage til senere på ugen, og i sidste ende håber vi kunne byde mange af de unge velkommen i den maritime industri efter endt uddannelse.

Læs mere om