Hjem > Nyheder > Maritime muligheder – maritime rollemodeller
19. november 2021

Maritime muligheder – maritime rollemodeller

Når unge beslutter sig for en karrierevej, kan mødet med en god rollemodel gøre hele forskellen. Det samme kan en grundig præsentation af en spændende branche som den maritime, og det er netop det, som TECH-event på DTU byder på.

For på Danmarks Tekniske Universitet går mange dygtige unge talenter, som den maritime branche rigtig gerne vil tiltrække. Derfor er Danske Maritime, World Careers og DTU gået sammen om et fælles event, som viser de studerende, hvor mangfoldige muligheder en karriere i Det Blå Danmark byder på.

Målgruppen er de civilingeniørstuderende på 3. semester på produktion- og konstruktionslinjerne, for om kort tid skal de nemlig vælge deres overbygning. Derfor betyder det meget, at de studerende ved mest muligt om den maritime branche, som de i dag fik præsenteret ved TECH-event 2021.

Arrangementet bestod af to meget forskellige dele, som hver især gav de unge en helt ny forståelse af branchen. Som det første en livlig debat, hvor virksomheder fra både Det Blå Danmark og studerende fra den maritime studenterorganisation Nul-Kryds på DTU fortalte om branchen og delte ud af egne erfaringer. Debatten gav de studerende en bred indsigt i alt fra erfaringer fra studiejobs eller graduate-stillinger til uddybende forklaringer om typen af opgaver, lønniveauer og konkrete jobmuligheder.

Som det andet fik de studerende mulighed for at dyste i spillet Constructor Game, som er udviklet af World Careers i samarbejde med DTU, og hvor de studerende skal bygge skibe i teams på tid.  De konkurrerer på faglig viden, tid og teamwork og skal bruge deres faglige færdigheder fra studiet. Spillet er meget virkelighedsnært og målrettet maritime, tekniske kompetencer. Så udover at de studerende kæmpede hårdt for at vinde, blev de også meget klogere på, hvordan de kan bruge deres uddannelse i den maritime branche.

Danske Maritime håber nu på, at flere studerende har fået skærpet deres maritime interesse og vælger at søge den blå vej, fortæller Cecilie Lykkegaard, vicedirektør hos Danske Maritime:

”For disse studerende er der masser af valgmuligheder for enden af uddannelsen, så vi gør vores bedste for at få deres opmærksomhed og gennem engagerede rollemodeller og konkrete eksempler at vise dem, hvor spændende den maritime industri og branche er. Vi ved, at de som nyuddannede drømmer om at gøre en forskel med deres uddannelse, og derfor er det utrolig vigtigt, at de ved, at vi inden for miljø- og klimavenlige teknologier er blandt de dygtigste og mest innovative i verden og gør en reel forskel i arbejdet med at trække hele verdensflåden i en grønnere retning,” siger Cecilie Lykkegaard.

Med i panelet var Nikolai Hedegaard Kristensen, Senior Technical Project Manager & M.Sc. fra MAN Energy Solutions og André Nedaei, Naval Architect, Hull Structure, Odense Maritime Technology. Derudover deltog studerende fra Nul-Kryds, som delte egne erfaringer med praktik, studenterjobs og graduate-stillinger i den maritime branche.

Læs mere om