Maritime vækstrådgivere til Kina og Ghana

I begyndelsen af september udsender Søfartsstyrelsen, i samarbejde med Udenrigsministeriet, to maritime vækstrådgivere til henholdsvis Kina og Ghana. Bjarke Wiehe Bøtcher, som kommer fra en stilling som chefkonsulent i Søfartsstyrelsen, skal arbejde på ambassaden i Beijing, og Nicolas Roy-Bonde, som indtil nu har arbejdet som juridisk rådgiver i MAERSK Line, skal arbejde på ambassaden i Accra.

De to vækstrådgiveres primære opgave er at opbygge et tættere samarbejde mellem de danske og henholdsvis kinesiske og ghanesiske myndigheder inden for det maritime område. Dette samarbejde skal blandt andet bruges til at opbygge gode, bæredygtige rammevilkår i de to lande inden for det maritime område til gavn for samfundsudviklingen og en grøn omstilling. Desuden skal de to vækstrådgivere medvirke til at afsøge nye kommercielle muligheder for de danske maritime erhverv på såvel det kinesiske marked som på det ghanesiske og de omkringliggende vestafrikanske landes markeder.

”Kina er som verdens største skibsbygningsnation et af de absolut vigtigste markeder for Danske Maritimes medlemsvirksomheder, og Danske Maritime hilser derfor i særlig grad initiativet om at udsende en maritim vækstrådgiver til netop dette marked velkomment,” siger Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

Ghana er placeret i en region i vækst – også inden for det maritime område. I Nigeria er der f.eks. planer om at bygge Afrikas næststørste værft, som kan foretage reparations- og vedligeholdelsesopgaver på den store flåde af olie- og gastankskibe, der betjener Nigerias olie- og gasindustri. I lyset af vækstperspektiverne kan det vestafrikanske marked på længere sigt vise sig interessant for Danske Maritimes medlemsvirksomheder.

Initiativet om udsendelse af de to maritime vækstrådgivere har baggrund i den tidligere regerings strategi for eksportfremme og økonomisk diplomati fra maj 2014. I alt udsendes 17-18 vækstrådgivere med speciale i forskellige sektorområder til en række udvalgte udviklingslande med vækstpotentiale.