Del:

Maritimt læringscenter klar til start

Nyt maritimt læringsmiljø indvies i Frederikshavn

3D-rendering af det maritime læringsmiljø.

Med en donation fra Spar Nord Fonden og Lauritzen Fonden er finansieringen af EUC Nord projekt Maritimt Læringsmiljø nu på plads.

I løbet af april måned tikkede først et brev ind fra Lauritzen Fonden med en donation på kr. 1 mio, og derefter indløb der en donation fra Spar Nord Fonden på kr. 200.000,-. Dermed er man på EUC Nord i hus med finansieringen med et ambitiøst maritimt læringsmiljø udformet som et skibshus med tre dæk. Uddannelseschef Hans Ulrik Møller fra EUC Nord er ankermand på projektet, og han var forståeligt nok glad for, at finansieringen er på plads.

– Det var en stor dag, da den sidste donation kom på plads, og vi rundede de kr. 9,2 mio, som er projektets budget. Vi har søgt en række danske fonde, og vi har virkeligt fået en fantastisk opbakning hele vejen rundt. Det samme gælder for opbakningen fra den maritime branche i hele Danmark. Jeg har fået mange mails og telefonopkald med lykønskninger på det seneste.

Lauritzen Fonden donerede kr. 1 mio og Spar Norden Fonden kr. 200.000,-. Tidligere har A. P. Møller Fonden doneret kr. 5 mio., Den Danske Maritime Fond kr. 2 mio, og EUC Nord selv lægger kr. 1 mio i projektet.

Maritim branche forventer bedre uddannelse
I den maritime branche ser man frem til at få et moderne maritimt læringsmiljø, hvor kursister og elever kan lære håndværkene med det maritime som omdrejningspunkt.

Hos brancheorganisationen Danske Maritime udtaler adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime:
-Som brancheorganisation for den maritime industri glæder vi os over, at finansieringen af projektet nu er helt på plads. Et godt, tidssvarende og virkelighedsnært læringsmiljø er af enorm betydning, når fremtidens medarbejdere til den maritime industri skal uddannes. Projektet er både spændende og ambitiøst, og vi glæder os meget til at følge det på nært hold.

Hos Scanel i Frederikshavn, som har været med i udviklingen af projektet, siger COO Gert Balling:
– Vi har med stor interesse deltaget i udviklingen af projektet, da vi gerne vil være med til at få uddannet vores arbejdskraft bedst muligt. Og det projekt, som ligger på bordet, er bestemt noget, som vil bidrage vores kommende elever.

Hos kollegerne fra VMS Group udtaler COO Rene Thorhauge sig således:
– I og med at vi agerer og konkurrerer globalt, skal vores medarbejderes kompetencer vurderes og tillæres set denne sammenhæng. Derfor ser vi det som en nødvendighed, at læringsmiljøet afspejler netop denne virkelighed, hvilket blandt andet betyder, at vores elever må have en bedre helhedsforståelse for installationerne omkring specielt skibsfremdrivning og power generation ombord på fartøjerne. Vi vurderer, at træning på netop dette nye maritime læringsmiljø vil fremme netop denne helhedsforståelse, som vi efterspørger.

Byggeplanen er klar
På EUC Nord er planlægningen af byggeriet i fuld gang. Man forventer at gå i gang med byggeriet i uge 26, hvor et betonfundament til konstruktionen skal på plads. Hele konstruktionen skal simulere et skibstårn med tre dæk, og det skal placeres i EUC Nord skibsbyggerhal på Hånbækvej i Frederikshavn. I hallen skal der også være andre uddannelsesaktiviteter, så det er et puslespil at få hele planløsningen til at gå op. Det bærende tårnkonstruktion skal være færdig i uge 34, hvorefter man begynder at beklæde den og så småt starter på at sætte undervisningsudstyret ind. EUC Nords egne elever kommer til at hjælpe til med beklædningen af tårnet i samarbejde med SHIPCON. Ambitionen er at blive helt færdige i 2018.

Yderligere information hos uddannelseschef Hans Ulrik Møller, tlf. 7224 6160, hum@eucnord.dk