Del:

Maskinmesteren: Røgfri og støjfri færger på færgefarten Hundested-Rørvig

Med ny filterteknologi har man på færgefarten mellem Hundsted-Rørvig opnået en imponerende reduktion af partikler fra både hoved- og hjælpemotorer skriver Maskinmesteren.dk.

Nyt samarbejde mellem Teknologisk Institut, Exilator ApS, Amminex Emissions Technology A/S, Purefi A/S Hundested-Rørvig Færgefart A/S, Partnerrederiet SUndbusserne, World Marine Offshore Aahus Universitet, Danske Rederier og Danske Maritime, sikrer røgfri og støjfri færgefart på overfarten Hundested-Rørvig.

“Vi har fået en røgfri færge – og det er fantastisk. Færgepersonalet bliver ikke udsat for røg, og vores passagerer kan nyde solskinnet på dækket,” udtaler overfartsleder Bo Andersen fra Hundested-Rørvig Færgefart A/S til bladet Maskinmesteren.

“Samtidig giver vi også et lille bidrag til en grønnere verden, og det har jeg det også godt med,” afslutter han med at sige i artiklen, som kan læses i sin fulde længde på maskinmesteren.dk

Dette er et projekt under Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogrammet (MUDP), hvor målet har været en reduktion af emissioner i kystnære farvande.