Hjem > Nyheder > Ny aftale med Indien kan gavne den maritime industri
1. oktober 2020

Ny aftale med Indien kan gavne den maritime industri

Regeringen har indgået et grønt strategisk partnerskab med Indien. Et land som om kort tid indtager pladsen som verdens mest folkerige land, og som på mange fronter ønsker at bevæge sig i en mere bæredygtig retning.

Aftalen giver Danmark en særposition i forhold til at levere grønne løsninger, og det var en tydeligt glad statsminister, som præsenterede aftalen. Mette Frederiksen siger:

”Jeg ser aftalen som en helt unik vej til at give danske eksportvirksomheder nye muligheder på et marked, hvor der er et stort uudnyttet potentiale. Det er særligt vigtigt, at det netop er inden for områder, hvor Danmark har en førerposition, at vi nu får bedre muligheder for at udvikle og udvide vores eksport.”

I aftalen står der blandt andet følgende:

The Green Strategic Partnership is a mutually beneficial arrangement to advance political cooperation, expand economic relations and green growth, create jobs and strengthen cooperation on addressing global challenges and opportunities; with focus on an ambitious implementation of the Paris Agreement and the UN Sustainable Development Goals.

Og netop i forhold til grøn omstilling kan den danske maritime industri noget særligt og vil få gavn af aftalen, mener Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime:

”En grøn, strategisk samarbejdsaftale med Indien vil uden tvivl give nogle spændende forretningsmuligheder også for den maritime industri og branchen i det hele taget. Indien udgør et eksportmarked, som dels har et stort vækstpotentiale, og som samtidig kan drage stor nytte af de kompetencer, som den danske maritime industri har. Vi vil utrolig gerne bidrage til den grønne omstilling – både indenfor skibsbygning og ophugning – ligesom fx også vores viden om digitalisering, sikkerhed og en lang række andre områder kan spille positivt ind til en mere miljø- og klimavenlig maritim udvikling også i Indien,” siger Jenny Braat.

Læs mere om aftalen her.

Læs mere om