Del:

Nyt fra Danske Maritime – august 2017

Nu må vi have en maritim montørordning på finansloven
Af Hans Kristian Skibby, erhvervspolitisk ordfører (DF) og Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime
Læs mere

Nyt om politik

13 borgmestre går samlet til regeringen om maritim montørordning
‘Hvis man ikke nu sikrer en maritim montørordning, der kan fastholde dansk beskæftigelse i de maritime virksomheder, vil flere og flere opgaver forsvinde ud af Danmark.’
Sådan skriver 13 borgmestre i et fælles brev stilet til finansministeren, erhvervsministeren, økonomi- og indenrigsministeren, beskæftigelsesministeren og skatteministeren samt en række folketingspolitikere. Den maritime montørordning er en af de centrale anbefalinger fra Det Blå Vækstteam, der afgav dets anbefalinger til regeringen i april i år.
Læs brevet fra de 13 borgmestre her

TV2-indslag og borgmesterdebat montørordning
I Nordjylland fik borgmesterinitiativet TV2 Nord til at lave et indslag, hvor direktør Poul Knudsgaard fra MAN Diesel & Turbo blev interviewet, ligesom S-borgmestrene fra Frederikshavn, Birgit S. Hansen, og Hjørring, Arne Boelt, blev det.
Se tv-indslaget her

En række af de 13 borgmestre har skrevet debatindlæg eller deltaget i artikler med samme opfordring. Se et udvalg af artiklerne og debatindlæggene her.
Hans Luunbjerg (V), Kerteminde Kommune: ”Lad maritime montører slippe for skat”
Lars Erik Hornemann (V), Svendborg Kommune: ”Regeringen overser de maritime montører i skatteordninger”
Carsten Rasmussen (S), Næstved Kommune: ”Kræver fast montørordning for Næstved Havn”
Johnny Søtrup (V), Esbjerg Kommune: ”Regeringen overser de maritime montører i skatteordninger”

Lærere fik inspiration til maritime undervisningsforløb
11 lærere og virksomhedskonsulenter var på besøg hos ABB Marine for at få faglig opdatering og inspiration til maritime undervisningsforløb på erhvervsuddannelserne.
Læs mere

Databeskyttelsesforordningen – hvad gør man?
Denne artikel stammer fra SUSDAIN, der holdt et indlæg på Danske Maritimes Gå hjem-møde 30. august 2017 om Persondataforordningen
Læs mere

Fuldt hus til Netværk for Industrisamarbejde
Læs mere

Kom med på statsbesøg i Ghana
Der afvikles i perioden 23.-24. november 2017 statsbesøg i Ghana med H.M. Dronningen i spidsen.
Læs mere

Sørgeligt, at ballastvandregler udskydes i endnu to år
Læs mere

Underdirektør Michael Prehn har 25-års jubilæum
Læs mere

 

Nye medlemmer

Tuco Marine Group

Conovah Ltd.

Nyt om medlemmer

Port-Safety opnår tilsagn fra Markedsmodningsfonden
Læs mere på danskemaritime.dk

HARNVIG Arctic & Maritime var ugens profil hos Søfart
Læs mere på soefart.dk

DASPOS var ugens profil hos Søfart
Læs mere på soefart.dk

Blue INNOships projekt har knækket kølekode til flydende gas
Læs mere på soefart.dk

Nyt om medarbejdere

Klaus Rostell er udnævnt til International chef pr. 1. august 2017

Cecilie Lykkegaard er udnævnt til Underdirektør pr. 1. august 2017

 

Kalender

1. september 2017: Sidste chance for at deltage i Danske Maritimes sommerfotokonkurrence er fredag den 1. september 2017.

7. september 2017: Danske Maritime afholder Gå hjem-møde om offentlige udbud kl.15-17 på Symfonivej 18, 2730 Herlev. Kammeradvokaten fortæller om regler, barrierer og muligheder.  Mødet er åbent for alle, men tilmelding senest 1. september.

11.-13. september 2017: Danske Maritime inviterer sammen med Eksportrådet til konference og udstilling ved BaltExpo 2017 i Gdansk, Polen. Kontakt ve@danskemaritime.dk

12.-13. september 2017: Danske Maritime og en række medlemsvirksomheder deltager i International Forum on Ballast Water Management Technologies and Standards i Qindao i Kina. BIMCO afholder i samarbejde med Shipbuilding Information Center of China konferencen om teknologier og løsninger til håndtering af ballastvand og de lovmæssige krav. I konferencen forventes deltagelse fra en lang række rederier, skibsværfter, klassifikationsselskaber og maritime leverandørvirksomheder.

15. september 2017: Danske Maritime inviterer til Housewarming kl.13.00 – 15.30 på Symfonivej 18, 2730 Herlev.

11.-13. oktober 2017: Eksportrådet i Helsinki har planlagt besøg for danske maritime virksomheder hos Meyer Turku den 12. oktober og hos Rauma Marine Constructions. Sidstnævnte forventes afholdt enten 11. eller 13. oktober. Invitation er sendt ud til medlemsvirksomheder. Kontakt kro@danskemaritime.dk.

25.-26. oktober 2017: Danske Maritime inviterer til et maritimt B2B-seminar, når en delegation fra det portugisiske WestSea –Shipyard kommer til København. Seminaret giver rig mulighed for at drøfte forretnings- og samarbejdsmuligheder. Invitation er sendt ud til medlemsvirksomheder. Kontakt kro@danskemaritime.dk.

16. november 2017: Danske Maritime, CO Industri og Danmarks Rederiforening afholder maritim konference på Christiansborg. Nærmere kommer.

1.-4. maj 2018: Danish Maritime Days afholdes. Nærmere kommer.