Hjem > Ocean Plastic Forum

Ocean Plastic Forum

Compare And Contrast Essay Examples For College Students essay writer It Is Only The Ignorant Who Despise Education Essay

Cirka otte millioner tons plastik ender hvert år i havet ifølge FN’s miljøprogram (UNEP). Det svarer til, at en skraldevogn med plast tømmes i havet hvert minut.

Det globale problem vil danske virksomheder og organisationer bruge deres teknologier og fælles viden til finde konkrete løsninger på. Det vil ske i regi af Ocean Plastic Forum, som pr. januar 2019 er et partnerskabet bestående af 32 partnere, bl.a. Danske Maritime, DESMI, miljøorganisationen Plastic Change, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Udenrigsministeriet.

Ocean Plastic Forum blev oprettet i foråret 2018 på initiativ af Maskinmestrenes Forening. Partnerskabet blev officielt indviet med en kickoff-konference i december 2018.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs bakker op om initiativet med følgende citat til initiativet op.

“Plast i havene er et stigende problem for miljø og mennesker. Eksempelvis viste en undersøgelse i Indonesien synligt plast i 25 procent af fiskene på et stort fødevaremarked. Den udvikling skal vendes. Danske virksomheder er langt fremme med teknologi, der kan bidrage til at løse den miljømæssige udfordring. Det er glædeligt – og det er ekstra glædeligt, at de danske løsninger samtidig har et væsentligt eksportpotentiale,” sagde hun i en pressemeddelelse fra Ocean Plastic Forum.

Partnerskabet har fokus på at fjerne plastik inden for den såkaldte 12-sømilegrænse – dvs. strande, kyster, floder og udstrømning fra floder, vandløb og lignende.

“Vi vil gerne i dialog med regeringerne i de pågældende lande og hjælpe med at få iværksat et affaldssystem således, at vi undgår tilstrømningen af plastik,” sagde Niels Larsen, formand for Ocean Plastic Forum og bestyrelsesmedlem i Maskinmestrenes Forening, på konferencen ifølge en pressemeddelelse.

Læs mere om projektet her.

EU har undersøgt problemet med plast i verdenshavene og konsekvenserne af det. Det er der kommet flere infografikker ud af, som den herunder. Du kan se flere ved at klikke her.

Klik her for flyer: Ocean Plastic Forum

Desmi - ocean plastic forum