Del:

Positivt, at man nu vil se på landstrøm i Aarhus Havn

Landsstrømsanlæg

LANDSTRØM Aarhus Havn er åben for at sætte strøm til krydstogtskibe, beretter TV2 Østjylland.

At man vil undersøge landstrøm nærmere i Aarhus, modtager man i brancheforeningen Danske Maritime positivt. Udmeldingen fra havnen kommer nemlig efter, at man gennem længere tid har forholdt sig afventende til spørgsmålet om landstrøm som løsning på den stigende forurening fra krydstogtsskibene i havnen.

”Det er positivt, at man fra Aarhus Havn udviser initiativ til at se nærmere på mulighederne for at sikre renere luft til borgerne i Aarhus. Jeg vil opfordre havnen og Aarhus Kommune til sammen at gå i dialog med den maritime branche for at finde den bedste løsning. Både vi som brancheforening og vores medlemmer bidrager gerne med viden og sparring omkring landstrøm og maritime miljøteknologier i det hele taget,” forklarer Jenny N. Braat, der er adm. direktør i brancheforeningen Danske Maritime.

Hun håber desuden også, at Aarhus Havns udmelding om landstrøm kan være med til at inspirere andre danske havne til at lade sig opdatere på landstrømsløsningerne til krydstogtsskibene.

“At få en dansk havn som reference vil jo være med til at styrke de danske producenters vækstmuligheder internationalt. Ud over det, så er tidssvarende tiltag som landstrøm i de danske havne noget af det, der kan være med til at styrke Danmarks samlede arbejde for at vedblive at være en global maritim hub, som er et af regeringens mål i vækstplanen for Det Blå Danmark,” afslutter Jenny N. Braat.

For yderligere informationer
Jenny N. Braat, adm. direktør Danske Maritime jnb@danskemaritime.dk | 24 82 26 65