Del:

ProZero arbejdsbåde fra Tuco Marine til den nye Storstrømsbro

 

Tuco Marine i Faaborg har netop afleveret to nye ProZero arbejdsbåde til Storstrøms Bridge Joint Venture, konsortiet bag byggeriet af den nye Storstrømsbro. Bådene skal anvendes til understøtte det store danske infrastrukturbyggeri.

”Vi er enormt glade for, at et så stort internationalt konsortium som SBJV I/S, der jo netop har hele verden som deres hjemmebane, vælger at købe arbejdsbåde til byggeriet hos os i Danmark” udtaler direktør i Tuco Marine Jonas Pedersen.

”Dels er det jo en bekræftelse på, at vores fartøjer er den rigtige løsning til de professionelle brugere, og at vores fokus på at designe og bygge de bedste arbejdsbåde har været rigtigt. Men dels understøtter konsortiets valg jo også yderligere danske virksomheder som vores, med omsætning og arbejdspladser selv om det internationale konsortium kunne handle ind World Wide.”

Bådene, der nu er leveret, er designet og optimeret til at fungere som platforme til byggeriets offshore koordinering og overførsel af personale på vandet.

“Vi har valgt bådene fra Fåborg, da der er tale om driftssikre fartøjer med høj kvalitet, som er bygget til opgaver i de danske farvande. Koordinatorbåden bliver helt central, når vi skal styre slæbebådene, som skal sikre, at vores 1.500 tons store og 60 meter brede katamarankran får placeret broelementerne helt præcist. Og Crew Tender båden skal sejle vores brobyggere sikkert frem og tilbage til opgaverne til søs. For begge fartøjer gælder det, at driftsstabilitet og sikkerhed står helt centralt i vores valg af leverandør,” siger marinekoordinator hos SBJV,  Jesper Kraft Andersen.

ProZero-både er tilgængelige i flere versioner, som alle er omhyggeligt skræddersyet til at passe til særlige brugerkrav. Cockpitlayoutet i arbejdsbådene er arrangeret for at maksimere brugen af avanceret driftsstyring og elektroniske hjælpemidler til sikker navigation.