Regeringen vil indføre montørordning

Danske Maritime er meget positiv over for, at den nye regering nu vil indføre den montørordning, den maritime industri længe har efterspurgt.

Montørordningen er en mulighed for at trække viden, innovation og arbejdspladser tilbage til Danmark. Det siger administrerende direktør Jenny N. Braat til ShippingWatch.

”Det er meget positivt, og det er rart at se, at den nye regering og den borgerlige fløj holder fast i, at man vil se på montørordningen. Det er vigtigt, at vores folk kan komme ud på skibene, når de servicerer, og se, hvordan deres produkter virker i praksis og hjemtage den viden til virksomheden. Det er det, der skal til for at skabe den innovative proces, der holder os på forkant med udviklingen,” siger hun til oplysningerne, som ShippingWatch har fremlagt.

Jenny N. Braat tilføjer til ShippingWatch, at hun venter en stor fremadrettet vækst i blandt andet skibsbygning og servicering og vedligehold af historiens pt. største handelsflåde på verdensplan.

“For at Danmark kan være parat til vækst i det marked, er montørordningen nødvendig,” siger hun.

Med det foreløbige oplæg til en montørordning, skal der arbejdes med en særlig lav beskatning – i stil med nettoløn for skibsbesætninger – for maritime montører, der med base i Danmark rejser ud i verden og udfører service af installationer på skibe.

Med baggrund i analysemateriale fra Danske Maritime, peger Jenny N. Braat over for ShippingWatch på, at en montørordning for ’moderne sømænd’, afhængig af udformning, kan skabe et sted mellem 500 og 5.000 nye montørjobs. Dertil skal lægges afledte jobs i segmenter af arbejdsmarkedet og i dele af landet, hvor andre vækstinitiativer har svært ved at slå rod eller ikke er gennemført.

Jenny N. Braat peger endvidere på, at analyser af industrijobs på værfter viser, at ét værftsindustrijob plejer at betyde fire relaterede stillinger i blandt andet administration og produktion, men siger samtidig, at et montørjob har en noget lavere multiplikationsfaktor.

Læs hele artiklen på ShippingWatch: http://shippingwatch.dk/secure/Virksomheder/article7927039.ece#ixzz3jL3cmlfj