Del:

Skoleelever i maritim praktik

 

I denne måned har Man Energy Solution og PJ Diesel Engineering åbnet dørene for elever fra 7.b på Kratbjergsskolen, som i et tredages erhvervspraktikforløb fik mulighed for at prøve kræfter med det faglærte arbejdsliv i en industrivirksomhed.

Hos PJ Diesel arbejdede eleverne med forskellige tekniske opgaver – bl.a. lavede de 3D print, vaskede elementer og indgraverede navneskilte. Hos Man Energy Solution arbejdede eleverne med alt fra montage til afprøvning og test af forskellige komponenter til store skibsmotorer.

Eleverne viste stor interesse for deres arbejdsopgaver og gav udtryk for, at det havde været sjovt at prøve kræfter med tekniske opgaver, som de normalt ikke arbejder med.

Praktikforløbet var en del af projektet ’Unge i praksis’, som skal hjælpe de unge med at blive klogere på sig selv og de muligheder, som en erhvervsuddannelse rummer. 

Danske Maritime står sammen med Dansk Byggeri, Plastindustrien, UU Danmark og Erhvervsskolen NEXT og Erhvervsskolen Nordsjælland bag det nye tilbud om et sammenhængende vejledningstilbud til elever i 7. klasse ’Unge i praksis’, hvor de – udover at få ekstra kollektiv vejledning – også kommer i brobygning på en erhvervsuddannelse og i erhvervspraktik i en virksomhed.

Projektet gennemføres henover de næste tre år af de lokale UU Centre i Allerød, Roskilde, Slagelse, Fredericia, Odder og Skanderborg Kommuner i samarbejde med en række brancheorganisationer og erhvervsskoler.

Målet med vejledningsforløbet er, at elever i 7. klasse får mere viden og flere erfaringer med erhvervsuddannelser og det faglærte arbejdsliv, så de har et bedre beslutningsgrundlag, når de senere hen skal vælge uddannelse.