Hjem > Nyheder > SMV:Digital åbner pulje på 42,5 mio. kroner
13. oktober 2021

SMV:Digital åbner pulje på 42,5 mio. kroner

SMV:Digital-ordningen har hjulpet flere tusinde små- og mellemstore virksomheder med at komme godt i gang med den digitale omstilling, og i dag åbner endnu en pulje.

Og der er brug for hjælpen, viser en ny analyse fra Erhvervsministeriet, der er baseret på mere end 2000 ansøgninger til SMV:Digital. Analysen viser blandt andet, at selvom mindre virksomheder i stigende grad er begyndt at bruge grundlæggende teknologier som f.eks. hjemmesider, så er mange SMV’er fortsat på et generelt lavere digitalt niveau end større virksomheder. Ifølge analysen kan hjælp og rådgivning være byggeklodser i SMV’ernes digitale omstilling.

Derfor kan SMV’erne fra i dag søge om tilskud fra en ny SMV:Digital pulje på 42,5 mio. kroner. Under programmet SMV:Digital kan virksomheder bl.a. søge støtte til indkøb af specialiseret rådgivning inden for digitalisering, automatisering og e-handel.

Siden 2018 har mere end 5.000 virksomheder søgt om tilskud gennem programmet, og der er til og med sommeren 2021 udmøntet over 185 mio. kr. til rådgivning om digitalisering i danske virksomheder.

Læs analysen her: Status for den digitale omstilling i danske SMV’er i 2021

Læs om mulighederne for at søge her: Forside | SMV:Digital

Læs mere om