Del:

Stor grøn ordre til Alfa Laval

Alfa Laval har vundet sin første ordre om at levere Alfa Laval PureSOx til rensning af skibes udstødningsgas. Ordren, der er booket i segmentet for Marine & Offshore Systems i slutningen af december 2012, har en værdi på cirka 60 millioner svenske kroner, 52 millioner danske kroner.

Leveringen er planlagt til 2013. På grund af en fortrolighedsaftale kan Alfa Laval ikke afsløre navnet på kunden eller give yderligere oplysninger om ordren. Alfa Laval PureSOx hybride scrubberløsning kan anvende både salt- og ferskvand til at rense udledninger fra skibes hovedmotorer.

Den Internationale Søfartsorganisations konvention om reduktion af svovloxider (SOx) vil påvirke alle skibe, både nye og eksisterende. Konventionen, der er ratificeret og implementeret i nogle ECA-områder (Emission Controlled Area), kræver, at udledningsniveauet i disse områder ikke overstiger 0,1 procent fra år 2015, og fra 2020 må den globale udledning ikke overstige 0,5 procent.

For at nå disse niveauer kan redere enten bruge dyrere brændstof med lavere svovlindhold, eller de kan på skibe, hvor det er hensigtsmæssigt, fortsætte med at anvende fuelolie og investere i en såkaldt scrubber – såsom Alfa Laval PureSOx.

I Danmark havde Alfa Laval i 2011 en omsætning på cirka 3,7 milliarder kroner og op mod 1.700 ansatte, der beskæftiger sig med innovation, forretningsudvikling, produktion og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.

Kilde: Alfa Laval og www.maritimedanmark.dk