Del:

Svendborg danner rammen om maritim innovation camp

Innovation camp Svendborg Stolthed i Erhvervsuddannelserne

5. – 7. marts slår Svendborg Erhvervsskole dørene op til en tredages innovation camp for egne og naboskolen Syddansk Erhvervsskoles elever.

I næste uge afholdes anden innovation camp af den maritime industris brancheorganisation Danske Maritime og Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE), der er en del af Københavns Professionshøjskole, som led i projektet Stolthed i Erhvervsuddannelserne. Projektet realiseres med støtte fra Nordea-fonden. Den første camp blev afholdt på EUC Nord i Frederikshavn i november 2018.

På den kommende innovation camp i Svendborg konkurrerer deltagerne i et innovationsforløb med afsluttende præmiering af bedste og mest innovative løsning på en konkret opgave.

Men dagene kommer ikke bare til at handle om at vinde og være bedst. Det er nemlig en væsentlig del af camp’en, at eleverne mødes og finde løsninger på tværs af fag og får mulighed for at være fælles om at dyrke den faglige stolthed, der er på landets erhvervsskoler. Det sker i anderledes rammer og i tæt samspil med de maritime virksomheder, der meget vel kan blive aftagere til de dedikerede unge, når de skal ud på arbejdsmarkedet.

”Fyn har stolte maritime traditioner, og flere af områdets maritime virksomheder støtter op om innovation camp’en, bl.a. Fayard, Assens Shipyard, Automation Lab, Callenberg og Søby Værft,” forklarer Cecilie Lykkegaard, der er underdirektør i brancheforeningen Danske Maritime, som arrangerer camp’en.

Brug for faglærte til at forme fremtiden
På grund af en stigende specialisering, digitalisering og stadig mere avancerede maritime løsninger ser vi ind i en fremtid, hvor efterspørgslen på faglærte kun bliver større. Og de unge på disse innovation camps får en helt central rolle i fremtidens maritime industri, forklarer Cecilie Lykkegaard.
De unge vil nemlig være blandt de første, der kommer til at tage del i den udvikling på det maritime område, der lige nu tager fart.

Automation vil begynde at tage over i stadig større grad, og nye, alternative energiformer til fremdrift af verdens skibe vil komme til at kræve udvikling af nye teknologier. Hvis man vælger en fremtid inden for den maritime industri, er der derfor helt særlige muligheder for at komme til at præge branchen og ikke mindst det aftryk, som den sætter på verden.

”Det er utroligt vigtigt, at vi arbejder for at understøtte og fremhæve den faglige stolthed, der er på erhvervsskolerne i hele landet. Eleverne her er de bedste ambassadører for en industri i udvikling. Men også en industri, der i disse år bliver udfordret kraftigt af manglen på faglærte. Ca. 50 procent af den maritime industris 40.000 beskæftigede er faglærte. Derfor er vores ønske med vores innovation camps at skabe fokus på de unge, der tager en uddannelse som faglært. De er alle rollemodeller, der kan være med til at vise andre unge vejen, når de står over for deres uddannelsesvalg.”

Kort om innovationscamp’en i Svendborg

  • 5.-7. marts afholdes anden innovation camp i forbindelse med projektet Stolthed i Erhvervsuddannelserne.
  • Elever fra Svendborg Erhvervsskole og Syddansk Erhvervsskole vil arbejde i tværfaglige hold i forbindelse med en innovationskonkurrence omkring løsningen af en konkret udfordring fra den maritime industri. På sidstedagen vil vinderholdet blive kåret. Eleverne får besøg af flere af de deltagende maritime virksomheder, som bistår processen med at udvikle prototyper og eleverne vil også komme på besøg på maskinmesterskolen SIMAC, hvor de får mulighed for at prøve skolens skibssimulatorer.
  • Det er den maritime industris brancheorganisation Danske Maritime og Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE), der er en del af Københavns Professionshøjskole, der står bag projektet, som realiseres med støtte fra Nordea-fonden. Den første camp blev afholdt på EUC Nord i Frederikshavn i november 2018.
  • Den kommende innovation camp er arrangeret i samarbejde med Svendborg Erhvervsskole, Syddansk Erhvervsskole, SIMAC, Fyns Maritime Klynge, Fayard, Assens Skibsværft, Exilator, Automation Lab og Callenberg.
  • Se sidste video fra første innovation camp i Frederikshavn her

Har I yderligere spørgsmål?
Cecilie Lykkegaard, underdirektør Danske Maritime
cl@danskemaritime.dk | 31608591

Ønsker I at deltage mhp. dækning af arrangementet?
Stine Hallingskog, uddannelseskonsulent Danske Maritime
sha@danskemaritime.dk | 42149520