Del:

Viden skaber valgmuligheder

 

Når folkeskolen lakker mod enden, er mange unge i tvivl om, hvilken retning de skal gå i. Derfor blev alle elever i 8.-10. klasse i Hørsholm Kommune i denne uge inviteret til uddannelsesaften, hvor de blandt andet fik mulighed for at blive meget klogere på den maritime industris mangfoldige muligheder.

Til arrangementet, der foregik på Rungsted Gymnasium, blev en bred pallette af ungdomsuddannelser præsenteret. Danske Maritime deltog sammen med erhvervsskolen NEXT som led i projektet ”Fremtidens Maritime Håndværker”. Projektets mål er at skabe flere virksomhedspraktikpladser og uddannelsesforløb på erhvervsskolerne for at øge udbuddet af kvalificerede medarbejdere til de maritime industrivirksomheder.

I løbet af aftenen blev det til mange gode snakke med både de unge og deres forældre. Viden skaber valgmuligheder, og hvis de unge ved, hvor sjovt og spændende det er at arbejde med tekniske løsninger, er der langt større sandsynlighed for at få dem inden for døren som nye kollegaer. Uddannelsesaftenen var arrangeret af UU-Sjælsø, og den maritime branche vil være repræsenteret ved en række lignende arrangementer i den kommende tid.