Del:

Dækning på forretningsrejse under coronavirussen

Danske Maritime orienterer sig løbende om udviklingen under coronavirussen, herunder også hvilke forholdsregler vores medlemmer bør tage stilling til.

Myndighedernes vejledninger ændrer sig løbende, og udmeldingerne kan have betydning for, om en erhvervsforsikring dækker visse aktiviteter – for eksempel forretningsrejser. Er der alene tale om et forretningsmøde, eller er formålet med rejsen at udføre andre ydelser? Det afgørende synes at være, om rejsen har et anerkendelsesværdigt formål. Der er dog ikke nogen facitliste for præcis, hvornår formålet med en rejse anses som anerkendelsesværdigt.

Forsikringsselskabernes dækning kan også være betinget af, om en rejse anses som nødvendig eller ikke nødvendig, samt hvilket land og område rejsen går til. En rejse kan også medføre efterfølgende karantæne af den pågældende medarbejder både i udlandet og ved hjemkomst, og det er derfor vigtigt at huske på eventuelle følgevirkninger i denne situation.

Danske Maritime anbefaler, at vores medlemmer kontakter deres forsikringsselskaber for en sikkerheds skyld, hvis der eksempelvis planlægges forretningsrejser for jer selv eller jeres ansatte. Betingelserne i policerne hos forsikringsselskaberne kan være forskellige, og vi kan derfor ikke lave en generel vejledning om dækning på forretningsrejser under coronavirussen. Hvis I er i tvivl, anbefaler vi, at I kontakter jeres forsikringsselskab og hører, hvordan I er stillet i den konkrete situation.

Udenrigsministeriet har ikke udarbejdet en specifik vejledning til forretningsrejsende, og vi anbefaler derfor, at man selv holder sig opdateret på den generelle rejsevejledning, som findes her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Danske Maritime står naturligvis til rådighed, såfremt der opstår yderligere spørgsmål.