Del:

Godt nyt for konkurrenceevnen, at besparelse på erhvervsuddannelser fjernes

Maritime erhvervsuddannelser

Det kræver dygtige og engagerede medarbejdere at konkurrere på et globalt marked, derfor er Danske Maritimes administrerende direktør Jenny N. Braat glad for at regeringen og Dansk Folkeparti har valgt at droppe besparelserne på to procent på landets erhvervsuddannelser

Regeringen og DF dropper besparelserne på to procent (omprioriteringsbidraget) på erhvervsuddannelserne, og det er rigtig godt nyt for den maritime industri, der er afhængig af en faglig kompetent arbejdsstyrke for at kunne konkurrere internationalt.

“Det er rigtig godt nyt for den maritime industri, at besparelserne på to procent afskaffes på erhvervsuddannelserne. I den maritime industri er der i dag ca. 20.000 faglærte ansat, og behovet bliver ikke mindre fremover. For at være globalt konkurrencedygtige, er det vigtigt med dygtige og engageret medarbejdere, og det kræver gode uddannelsesinstitutioner,” siger Jenny N. Braat, der er administrerende direktør i Danske Maritime.

“Danmark har verdens syvende største maritime industri målt på eksport. For at vi kan holde denne plads, så kræver det at vores virksomheder har adgang til veluddannet arbejdskraft.”

For at fremme erhvervsuddannelserne er Danske Maritime med i flere tværfaglige projekter, blandt andet Stolthed i Erhvervsuddannelserne, der er et projekt som laves i samarbejde med Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NEC), der er en del af Københavns Professionshøjskole, med støtte fra Nordea-fonden, og projektet Fremtidens Maritime Håndværker.

“Industrien gør allerede i dag en stor indsats for at tiltrække morgendagens medarbejdere med forskellige projekter. Sammen med uddannelsesinstitutioner samarbejder man i dag om at oplyse de unge om mulighederne for en karriere i Det Blå Danmark. Udmeldingen fra regeringen og DF om, at besparelserne droppes, er derfor ekstra glædeligt. Jo flere vi er, der arbejder for at styrke indsatsen for at få vores unge til at tage en erhvervsuddannelse des bedre bliver udsigterne både for industrien og de unge, der står foran deres uddannelsesvalg,” afslutter Jenny N. Braat.