Del:

Lukning af danske grænser og konsekvenserne for maritime virksomheder

Den 14. marts 2020, kl. 12.00 er der indført indrejseforbud i Danmark. Ud fra vores information, som er bekræftet af Erhvervsministeriet, betyder det konkret for vores medlemmer:

  • Der er ikke udrejseforbud. Dermed må man gerne rejse ud af Danmark – fx i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaver.
  • Man må gerne rejse ind i Danmark, hvis man har en anerkendelsesværdig grund. Det kan være i forbindelse med udførelse af kritiske opgaver. Et forretningsmøde vil typisk ikke være et anerkendelsesværdigt formål, men vurderingen er til gengæld, at nødvendige arbejder på skibe vil være anerkendelsesværdige formål. Fx at levere eller modtage varer eller tjenester til eller fra Danmark. Det vil gælde leverandører, surveyors, supervisors eller andre eksperter, der er nødvendige for arbejde i fremstillingsvirksomheder eller på værfter.
  • Skibe, der skal have udført arbejde på værfter i Danmark, bør også i den nuværende situation kun-ne sejle ind til værftet.

Det er vigtigt at sige, at indrejseforbuddet først og fremmest sigter mod at lukke ned for al unødvendig transport, hvilket vil sige primært i forhold til passager- og turisttransport. Der er stadig behov for at holde hjulene i gang i det omfang, det er muligt, hvilket også er anbefalingen fra myndighedernes side.

I sidste ende er det politiets melding, som man må rette sig efter. Det er dog vigtigt, at man skal være klar ved telefonen, så de indrejsende kan få fat i den pågældende virksomhed til forklare ærindet.

Det er vigtigt, at de personer, der har et anerkendelsesværdigt formål med deres indrejse i Danmark, kan godtgøre det anerkendelsesværdige formål. Det kan fx være ved fremvisning af legitimation, sygesikringsbevis, ansættelsesbevis, lønseddel, arbejdskontrakt, indkaldelse til behandling på hospital, indkaldelse til retten eller anden troværdig dokumentation.

https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/indrejserestriktioner

Vi kan naturligvis ikke vide, hvordan situationen udvikler sig de kommende dage, ligesom situationen også kan ændre sig afhængigt af, hvordan andre lande agerer i den kommende tid.