Del:

Maritim inspirationsdag for diplomingeniørstuderende hos MAN Energy Solutions

I dag er diplomingeniørstuderende fra DTU på inspirationstur hos MAN Energy Solutions. Arrangementet afholdes af MAN Energy Solutions, DTU og Danske Maritime. Dagen skal inspirere de studerende til at gribe de maritime muligheder, de får i løbet af deres studietid.

Den videregående uddannelse som diplomingeniør kan tage den studerende i mange retninger. Efter endt uddannelse kan den studerende have specialiseret sig i alt fra arktisk teknologi over eksport til it. Fælles for langt de fleste retninger er, at den studerende får kompetencer, som vi i den maritime industri efterspørger.

Derfor har Danske Maritime igen i år været med til at arrangere en inspirationsdag hos MAN Energy Solutions i Københavns  Sydhavn for at sikre, at de attraktive studerende tidligt i deres studieforløb bliver opmærksomme på de mange muligheder, en karriere i den maritime industri kan føre til.

På dagen bliver de unge også præsenteret for de maritime muligheder, de kommer til at møde på studiet, og som de kan vælge for at sikre sig en profil, der matcher den maritime industri, blandt andet fag og praktikophold.

De studerende kommer i løbet af dagen til at lytte til oplæg fra færdiguddannede diplomingeniører, som i dag arbejder hos henholdsvis MAN Energy Solutions, Propolusion Dynamics Inc. og C-leanship. De vil desuden også blive vist rundt på MAN Energy Solutions, hvor de vil kunne danne sig deres egne billeder af, hvad det vil sige at arbejde i den maritime industri.

Danske Maritime arbejder på flere projekter, der har til formål at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra alle dele af uddannelsessystemet til den maritime industri, blandt andet Fremtidens Maritime Håndværker og Maritime Kompetencer.