Hjem > Nyheder > Nu bliver det lettere at rejse i Europa – rejserestriktionerne lempes d. 26. juni
18. juni 2021

Nu bliver det lettere at rejse i Europa – rejserestriktionerne lempes d. 26. juni

Den fjerde og sidste fase i aftalen om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter træder i kraft den 26. juni 2021, hvor Danmark overgår til en coronapas-baseret tilgang til rejser i EU- og Schengenområdet. Fra da af vil det med et EU-coronapas være muligt at rejse ind i Danmark, hvis man er testet, vaccineret eller tidligere smittet. Samtidig ændres farverne for rejserestriktionerne, og den grønne farve i rejsevejledningerne genindføres. Se kortet her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Med den politiske aftale er det bl.a. besluttet, at følgende træder i kraft den 26. juni 2021:

  • Danske erhvervsrejsende, der indrejser efter at have været på en erhvervsrejse i et ”orange” land, undtages fra krav om isolation efter indrejse. Det gælder også i fritiden. Tilsvarende undtages udenlandske erhvervsrejsende fra orange lande, der skal til forretningsmøde i Danmark, fra krav om isolation efter indrejse. De pågældende vil fortsat skulle testes efter de i øvrigt gældende regler. Det bemærkes, at maritime montører og teknikere med fast bopæl i Danmark, der har rejst ud i EU- og Schengen området for at arbejde med reparation og vedligehold om bord på skibe også hidtil har være undtaget fra kravet om isolation ved hjemkomst. Det følger af isolationsloven.
  • Den ”grønne” farve i rejsevejledningerne genindføres pr. 26. juni i fase 4 for EU- og Schengenlande. Den grønne farve indføres samtidig for rejserestriktionerne. Det indebærer, at de EU- og Schengenlande og regioner, som i dag er ”gule”, bliver ”grønne”, og samtidig bliver de ”orange” til ”gule” lande og regioner.
  • Rejserestriktionerne vil overgå til en EU-coronapas-baseret tilgang. Alle EU- og Schengenborgere, herunder danskere, vil kunne få udstedt et EU-coronapas, der kan bruges på tværs af grænserne.
  • Testkravet efter indrejse fra de nye ”grønne” EU- og Schengenlande bortfalder, og testkrav forud for ombordstigning på fly fra ”grønne”, ”gule”, og ”orange” lande og regioner bortfalder. Danske rejsende vil således ikke skulle testes før de rejser hjem til Danmark, medmindre de flyver fra et ”rødt” land.
  • Testkravet forud for indrejse lempes, så udlændinge, som har fast bopæl i udlandet, kan fremvise en negativ PCR-test, som er foretaget højst 72 timer før indrejsetidspunktet. En antigentest vil fortsat skulle være foretaget højst 48 timer før indrejsetidspunktet.
  • Alle rejsende, der 10 dage forud for indrejsetidspunktet har opholdt sig i et ”rødt” land eller region (dog ikke transit), skal lade sig teste og gå i isolation efter indrejse. Samtidig skærpes testkravene for røde lande og regioner, så man skal kunne fremvise en PCR-test, som er foretaget højst 72 timer før ombordstigning på fly, og udlændinge, som har fast bopæl i røde lande, skal kunne fremvise en PCR-test, som er foretaget forud for indrejse. PCR-testen må højst være foretaget højst 72 timer før ombordstigning på fly eller forud for indrejsetidspunktet.

Der kan læses mere om den gradvise genåbning af rejseaktiviteterne i vedhæftede notat fra Justitsministeriet og på ministeriets hjemmeside: https://www.justitsministeriet.dk/pressemeddelelse/naeste-skridt-i-genaabning-for-rejseaktiviteter-traeder-i-kraft-26-juni/

Læs mere om