Hjem > Nyheder > Nu kan der søges midler fra Genstartsfonden
26. februar 2021

Nu kan der søges midler fra Genstartsfonden

Det nye tiltag, Genstartsfonden, som oprettes ved et statsligt kapitalindskud i Vækstfonden, er nu åben. Dermed skal Vækstfonden sende 3 mia. kr. ud til danske virksomheder i form af ansvarlig lånekapital og egenkapital.

Et bredt flertal i Folketinget har etableret den nye fond for at sikre solvens i ellers sunde virksomheder, der har brug for tålmodig kapital til at komme godt ud på den anden side af krisen.

Det er netop egenkapitallignende finansiering, virksomhederne har behov for lige nu, siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden:

”Mange danske virksomheder har behov for at styrke deres soliditet, så de kan forsætte med at lave nye investeringer og udvikle deres forretning. Siden marts har de været nødt til at bruge af reserverne, og det er de reserver, vi vil medvirke til at fylde op med egenkapital og ansvarlige lån.

Vi står lige nu på et afgørende tidspunkt i krisen. Vaccinationerne betyder, at vi kan skimte en vending ude i horisonten, så det handler om, at vi undgår, at krisen bider sig så meget fast, at mange virksomheder når at dreje nøglen om. Derfor skal kapitalen fra Genstartsfonden sikre, at danske virksomheder fortsat kan investere i at stå stærkt, når økonomien vender og dermed være med til at skabe vækst og arbejdspladser,” siger Rolf Kjærgaard.

Kapitalen fra Genstartsfonden kommer fra Vækstfonden i form af egenkapital og ansvarlige lån. Et Ansvarligt lån er en mellemting mellem fremmedkapital og egenkapital og er med til at øge virksomhedens soliditet. Ansvarlige lån er efterstillet anden lånefinansiering, og derfor kan lånet fungere som et supplement til egenkapitalen på virksomhedens balance.

Vækstfonden har desuden et særligt fokus på virksomheder, der er blevet negativt berørt af coronakrisen. Fonden har her mulighed for at stille Ansvarlige lån til rådighed for virksomheder, der var sunde før krisen, hvis de har solide vækstplaner og befinder sig på et marked – eller i en branche – som har været særligt hårdt ramt af følgerne af COVID-19. Det inkluderer markeder eller brancher, som har haft et fald i omsætningen på 10% eller derover.

Du kan læse mere og ansøge hos Vækstfonden her.

Læs mere om