Del:

Ny teststrategi for indrejsende arbejdstagere uden bopæl i Danmark

 

Regeringen har netop opdateret sin teststrategi, så det nu er muligt for indrejsende arbejdstagere uden bopæl i Danmark at blive testet for COVID-19, selvom de ikke har symptomer. Det gælder også arbejdstagere uden dansk personnummer, herunder arbejdstagere, der udstationeres midlertidig i Danmark af en udenlandsk arbejdsgiver for at udføre arbejde i Danmark.

Ændringen betyder, at indrejsende arbejdskraft nu har fået samme mulighed som arbejdskraft med bopæl i Danmark. Arbejdstagere fra højrisikolande opfordres til at blive testet ved indrejse eller hurtigst muligt efter ankomst til Danmark. Hvis en arbejdstager rejser frem og tilbage dagligt eller ofte fra et højrisikoområde, anbefaler Sundhedsstyrelsen test hver 7. dag. Se listen over højrisikolande her.

Indrejsende arbejdstagere vil kunne tage testen ved udvalgte grænseovergange eller i en mobil teststation. Regionerne er ved at igangsætte en ordning, hvor testbiler kører rundt i hele landet, og større virksomheder, som vurderes at have et særligt behov, kan kontakte sin egen region og høre om mulighederne for at få besøg af testbil på arbejdspladsen.

Som arbejdsgiver kan man kræve, at indrejsende medarbejdere bliver testet, hvis forholdene ved det pågældende arbejde særligt taler for det.

Der er pt. kun mulighed for at blive testet for, om man er smittet med COVID-19 – og dermed ikke om man tidligere har været smittet.

For yderligere oplysninger, se Beskæftigelsesministeriets information til arbejdsgivere om COVID-19 test af indrejsende arbejdstagere her.