Hjem > Nyheder > Nye likviditetstiltag og låneordninger til små og mellemstore virksomheder
29. januar 2021

Nye likviditetstiltag og låneordninger til små og mellemstore virksomheder

Regeringen lægger op til en ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder samt en udvidelse af A-skattelåneordningen. De nye tiltag skal øge likviditeten i virksomhederne med yderligere 170 mia. kroner.

Små og mellemstore virksomheder fik deres momsperioder i 2020 lagt sammen og udskudt til betaling i foråret 2021. På grund af de fortsatte corona-restriktioner er der behov for yderligere hjælp, men det er ikke muligt at udskyde betalingsfristen igen. Derfor foreslår regeringen en ny momslåneordning, hvor små og mellemstore virksomheder får mulighed for at låne et beløb rentefrit svarende til den moms, der skal afregnes den 1. marts.

Følgende initiativer iværksættes:

  1. A-skattelåneordningen udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts. Samtidig vil regeringen give mulighed for, at også store virksomheder kan anmode om lån efter den udvidedede A-skattelåneordning.
  2. Den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.
  3. En ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder for den udskudte og ordinære moms, der skal angives og betales 1. marts 2021.

Læs mere her:
faktaark-ny-momslaaneordning-for-smver.pdf (skm.dk)
faktaark-udvidelse-af-a-skattelaaneordning.pdf (skm.dk)

Læs mere om