Hjem > Nyhedsbreve - indlæg > Nyt fra Danske Maritime – februar 2018
28. februar 2018

Nyt fra Danske Maritime – februar 2018

Danske Maritime med i maritimt eksportfremstød i Sydkorea i februar
I forbindelse med Vinter-OL 2018 i PyeongChang blev der den 21.-23. februar 2018 afholdt et dansk maritimt eksportfremstød.
Læs mere

Ballastvand og svovl på IMO-møde i februar
IMO, som er FN’s maritime organisation, havde en række emner på dagsordenen på et møde i London i starten af februar.
Læs mere

Danske Maritime og Codan indgår partneraftale
Partneraftalen giver Danske Maritimes medlemmer adgang til Codans attraktive forsikringsløsninger.
Læs mere

Nyt om medlemmer

Jobi Værft, som udfører alle typer opgaver inden for nybygning, ombygning og reparationer af fartøjer, fik et mindre overskud i 2017 end året før. Årets resultat faldt til godt 1,6 mio. kr. mod 2,2 mio. kr. i 2016, fremgår det af årsrapporten fra det nordjyske værft. Til gengæld steg bruttoresultatet i 2017 til 14,7 mio. kr. fra 13,6 mio. kr. året før.
Læs mere på søfart.dk

30 skibe. Så mange nybygninger leverer kinesiske Guangzhou Shipyard omtrent på årsbasis. Og ofte er der danske hoveder og producenter inde over design af og levering til skibene.  Færger er en af værftets spidskompetencer, og OSK Group, der er medlem af Danske Maritime, bliver ofte inddraget i designprocessen. “Eftersom vores samarbejde rækker mange år tilbage, bliver det ofte os, der får opgaven med at designe skibene, både når det handler om det teknisk sikkerhedsmæssige, og når det handler om indretning,” siger teknisk chef Kristian Lind, OSK Group. Faktisk er deres 20 år lange samarbejde nu blevet så fasttømret, at OSK Group har indgået et joint venture med Guangzhou Shipyard International. Det hedder SinoDane Design Company Ltd. Fokus er på forskning og udvikling samt konceptdesign for højprofilerede passagerskibe og på sigt også krydstogtskibe.
Læs mere på børsen.dk

Danske rederier er vilde med Kinas værfter, som bruger dansk maritimt udstyr. I mange af det kinesiske værft Guangzhou Shipyards nybygninger indgår danske produkter. I nybygningen til rederiet Torm er der fx pumper fra DESMI, ventilation fra Novenco og redningsudstyr fra VIKING Life-Saving Equipment.
Læs mere på børsen.dk

Dansk design bag verdens største færgeordre. Nye generationer af cruiseorienterede ro/pax-færger hos Grandi Navi Veloci og Moby Line bliver designet af OSK-Ship Tech.
Læs mere på søfart.dk

I takt med, at havisen trækker sig tilbage, og nye hav- og landområder bliver mere tilgængelige, åbnes nye muligheder nordpå, og hvis vi er smarte, venter et industrieventyr i Arktis, skriver Klaus Allan Harnvig Krane, polarekspert og ejer af HARNVIG Arctic & Maritime.
Læs mere på søfart.dk

Karstensens Skibsværft i Skagen har fået en ordre på en 80 meter lang og 16 meter bred trawler til en kontraktsum på omkring 300 mio. norske kr. svarende til ca. 240 mio. danske kr. Skibet er bestilt af det norske rederi Havskjer AS og skal leveres i februar 2020.
Læs mere på maritimedanmark.dk

Tuco Marine har købt en andel i sin norske forhandler, som fortsætter under navnet ProZero Norway – navngivet efter ProZero-båden, som er Tucos flagskib.
Læs mere på søfart.dk

Et nyt system fra Alfa Laval lever op til de reviderede krav fra IMO til systemer, der renser skibes ballastvand. Det oplyser leverandøren, der ifølge dem selv, er de første på markedet til at leve op til de såkaldte G8-retningslinjer, som blev vedtaget i IMO i 2016.
Læs mere på shippingwatch.dk

MAN Diesel & Turbo vil sammen med Hyundai udvikle endnu en motor, der kan sejle på gas. Denne gang flydende petroleum, LPG. LPG har et stort potentiale med nye miljøkrav.
Læs mere på shippingwatch.dk

Ærøexpressen og Hvide Sande Shipyard har indgået en hensigtserklæring om byggeriet af en ny færge til ruten Marstal-Rudkøbing.
Læs mere på søfart.dk

MAN Diesel & Turbos servicedivision Prime Serv har indgået en tiårig servicekontrakt med Tyrkiets største containerrederi Arkas. Aftalen gælder en såkaldt EMC-kontrakt (Engine Management Concept) på det tyrkiske rederis 2.586 TEU store ’MCC Mandalay’. Arkas disponerer over i alt 50 containerskibe.
Læs mere på søfart.dk

Den gamle tyske flydedok fra 1936, der har ligget ved Marstal Værft, er nu sejlet til Svendborg. Her vil moderselskabet Petersen & Sørensen, der er medlem af Danske Maritime, bruge den til at øge kapacitet, mens de overvejer, hvordan man skal bruge faciliteterne i Marstal.
Læs mere på søfart.dk

Nye medlemmer

Automation Lab pr. 1. februar 2018

Vessel Performance Solutions ApS pr. 1. marts 2018

Kalender

1. marts 2018:
Miljøstyrelsen afholder kl.10-15 inspirationsworkshop på luftområdet. Workshoppen er målrettet virksomheder og andre, der arbejder med at udvikle, teste og demonstrere løsninger, der kan bidrage til renere luft. Workshoppen arrangeres af Dansk Miljøteknologi og Miljøstyrelsen. Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding.

2. marts 2018:
Danske Maritime deltager i møde på DTU om forskningsbaseret maritim rådgivning til Miljøstyrelsen. Emnerne er økologiske effekter af scrubbervand, konsekvenser af undervandsstøj og elektronisk udkig. ve@danskemaritime.dk

5. marts 2018:
Danske  Maritime deltager i formøde hos Søfartsstyrelsen til IMO SSE 5 møde i London. Emnerne er brandslukningssystemer på RoRo skibe, redningsmidler m.v.

6. marts 2018:
Shipping Lab afholder kl. 9-16 workshop i Lindø Industripark i Munkebo om nye projekter i forbindelse med regeringens vækstplan for Det Blå Danmark.

7. marts 2018:
Danske Maritime og Naval Team Danmark arrangerer et besøg i København for dansk presse på fregatten Peter Willemoes. Kontakt kim@danskemaritime.dk

7. marts 2018:
Danske Maritime inviterer til informationsmøde om Danish Maritime Days kl. 14-15.30 hos Danske Maritime, Symfonivej 18, 2730 Herlev. Tilmelding til Lykke N. Nielsen på lyn@danskemaritime.dk.

7. marts 2018:
Danske Maritime deltager i 10. møde i Green Ship of the Future.

7. marts 2018:
Danske Maritime deltager I Ocean Plastic Forum møde hos Maskinmestrenes Forening.

12. marts 2018:
Danske Maritime og Danske Rederier arrangerer en række fokusmøder om regeringens nye vækstplan for Det Blå Danmark. Der er præsentation af vækstplanen, kommentarer fra virksomheder samt debat med politikere. Dette indledende møde har form som rundbordsmøde med begrænset deltagerantal og foregår kl.14.00-16.00 hos Alfa Laval i Aalborg.

12.-15. marts 2018:
Danske Maritime deltager på IMO SSE 5 møde i London.

13. marts 2018:
Danske Maritime afholder medlemsmøde kl.13.30-19.30 på Symfonivej 18, 2730 Herlev.

13. marts 2018:
Danske Maritime deltager i SEA Europe Board Meeting.

13.-14. marts 2018:
Shipping Lab afholder kl. 9-16 workshop på DTU i Lyngby om nye projekter i forbindelse med regeringens vækstplan for Det Blå Danmark.

20. marts 2018:
Danske Maritime deltager i SEA Europe Market Forecast Working Group.

20.-23. marts 2018:
Danske Maritime er på talerstolen ved Green Ship Technology konferencen ’GST & Shipping 2030 Europe’, der bliver afholdt i Tivoli Congress Centre i København. Danske Maritime deltager også på stand hos Green Ship of the Future.

22. marts 2018:
CBS afholder kl. 9.15-11.00 åbent seminar om Negotiation and collaboration through international contracts.

3.-6. april 2018:
Danske Maritime deltager i IMO’s 3. intersessional arbejdsgruppe om drivhusgasser i London.

4. april 2018:
Danske Maritime deltager i SEA Finance WG i Rotterdam.

9. april 2018:
Danske Maritime og Danske Rederier arrangerer en række åbne fokusmøder om regeringens nye vækstplan for Det Blå Danmark. Der er præsentation af vækstplanen, kommentarer fra virksomheder samt debat med politikere. Dette fokusmøde foregår kl.10.00-12.00 hos SIMAC i Svendborg.

9. april 2018:
Danske Maritime og Danske Rederier arrangerer en række åbne fokusmøder om regeringens nye vækstplan for Det Blå Danmark. Der er præsentation af vækstplanen, kommentarer fra virksomheder samt debat med politikere. Dette fokusmøde foregår kl.14.30-16.30 hos Esvagt i Esbjerg.

10. april 2018:
Danske Maritime og Danske Rederier arrangerer en række åbne fokusmøder om regeringens nye vækstplan for Det Blå Danmark. Der er præsentation af vækstplanen, kommentarer fra virksomheder samt debat med politikere. Dette fokusmøde arrangeres med MARCOD og foregår kl.10.00-12.00 hos Martec i Frederikshavn.

17. april 2018:
Danske Maritime holder årsmøde i København. Programmet er undervejs. Nærmere oplysninger følger.

19. april 2018:
Danske Maritime arrangerer forretningsbesøg på det portugisiske værft WestSEA i Viliana do Catelo, Portugal. Besøget skal ses som en opfølgning på et succesfuldt besøg af repræsentanter fra værftet hos Danske Maritime den 25. oktober sidste år. Frist for tilmelding den 7. marts 2018 hos kro@danskemaritime.dk

1.-4. maj 2018:
Danish Maritime Days afholdes. Følg med her
Tilmelding til Danish Maritime Technology Konference den 2.-3. maj 2018 er åben nu.

Læs mere om