Del:

Viden om den maritime verden – i elevhøjde

 

Hvordan bygger man en elektrisk færge, hvorfor kan et job hos en maritim virksomhed måske være noget for mig, og hvad skal jeg så studere?

Det får elever fra 9. klasse på Ellebjerg Skole i Sydhavnen i København i dag svar på – både gennem spændende oplæg og gennem et virtual reality spil, hvor de selv skal konstruere en elektrisk færge på tid. Formålet med dagens besøg er at give de unge langt mere viden om de tekniske uddannelsesretninger, før de vælger ungdomsuddannelse.

Af samme årsag er Danske Maritimes uddannelsesteam i selskab med industriteknikerlærling Malik Bag-Hansen. Som ung lærling hos MAN Energy Solution kan Malik bruge sin egen erfaring til at tale med de unge i øjenhøjde og med egne ord beskrive de mange spændende job- og uddannelsesmuligheder, der findes indenfor den maritime branche. Det er der stort behov for, da mange unge ikke kender noget til branchen.

Malik er hos MAN Energy Solutions også involveret i et særligt praktikforløb, som virksomheden tilbyder folkeskoleelever, og dagens besøg på Ellebjerg Skole handler om brobygning mellem folkeskolen og erhvervslivet. Over en bred kam har de maritime virksomheder brug for flere hænder, og denne type skolebesøg er en del af indsatsen for at få flere unge til at vælge en maritim teknisk uddannelse.

Hvis du kunne tænke dig et tilsvarende besøg på en skole, du har kontakt med, så skriv til: sha@danskemaritime.dk