Nyt fra Danske Maritime – august 2016

Vi mangler lærlinge, ikke praktikpladser

Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime
Der er grund til at rose arbejdsmarkedets parter, der har deltaget i trepartsforhandlingerne, men set fra den maritime industri er der ingen grund til at fejre resultatet.
Læs mere

Den maritime sektor ser vækstmuligheder i 2025-planen
Danske Maritime er positiv over for regeringens Helhedsplan for 2025, men efterlyser konkrete drøftelser om en maritim montørordning i vækstteamet for Det Blå Danmark samt i forhandlingerne om den kommende finanslov.
“Vi ser initiativerne i ”Et stærkere Danmark – Vækst 2016” i et positivt lys. Der er fokus på, at danske maritime virksomheder ofte er afhængige af at kunne eksportere sine varer og serviceydelser på globale markeder, hvor der er hård konkurrence på både kvalitet og pris. Vi håber, at denne indsigt kan føre til, at der indføres tiltag for det maritime erhverv, hvor dette særligt gælder. For de maritime erhverv er det væsentligt at kunne konkurrere på et globalt marked,” siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.
Læs mere

Danske Maritime udvider ledelsen med nyansat sekretariatschef
Cecilie Lykkegaard vender tilbage til Danske Maritime med titel af sekretariatschef som et led i en oprustning af området ’beskæftigelse og kompetencer’.
37-årige Cecilie Lykkegaard er ansat hos Danske Maritime i en nyoprettet stilling som sekretariatschef. Det sker som en styrkelse af både ledelsen og fagområdet ’beskæftigelse og kompetencer’ samt eventområdet hos Danske Maritime, der er branche- og arbejdsgiverforening for maritime service- og udstyrsleverandører og skibsværfter.
Læs mere

Debat: Verden bør være visionen for Det Blå Danmark
Synspunkt af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime
Regeringens vækstteam for Det Blå Danmark trækker i arbejdstøjet. Det nu, at deltagerne – efter det indledende dialogmøde i juni – smider slipset og smøger ærmerne op. Under det tidligere vækstteam i 2012 blev resultatet af arbejdet til en vision om, at Danmark skal være Europas maritime centrum. Denne gang må visionen favne hele verden. Europa kan umuligt være nok som ambition. Vi må, trods vores lidenhed som nation, have det internationale marked med i visionen.
Læs mere

Skal der rejses tvivl om dato for nye svovlkrav?
Af Michael Prehn, underdirektør, Danske Maritime
Til efteråret skal den internationale maritime organisation IMO beslutte, om man vil gennemføre de internationale skærpede svovlkrav som forudset i 2020 eller udskyde dem til 2025. Kravene er indført af sundhedsmæssige hensyn.
Læs mere

Maritimt elitetræningscenter skal ligge i Nordjylland
MARCOD har i et konsortium med Væksthus Nordjylland og LIVA consult vundet udbuddet om at drive et maritimt elitetræningscenter for maritime SMV’ere i Danmark over de næste tre år i regi af Scale-up Denmark, hvor 10 udviklingscentre placeret rundt om i landet skal skabe flere vækstvirksomheder.

Det er netop blevet afgjort, hvor 10 udviklingscentre for forskellige brancher skal placeres i Danmark i regi af Scale-Up Denmark – et tværregionalt erhvervsfremmeinitiativ, som med støtte fra EU’s regionalfond har til formål at skabe flere vækstvirksomheder gennem intense udviklingsforløb.
Læs mere

Danmark aftaler maritimt fremstød i Canada
Danske Maritime har på et møde i Halifax med de canadiske maritime myndigheder aftalt et fælles fremstød i efteråret 2016 for danske maritime virksomheder.

Der bliver arbejdet intenst fra dansk side på at gøde jorden for, at danske virksomheder kan levere design og udstyr til 15 store fregatter, som Canada planlægger at ville bygge, samt til nye skibe og vedligehold af skibe hos den canadiske kystvagt foruden færger og andre kommercielle skibe.
Læs mere

Gratis bus og entré til SMM 2016 i Hamborg
100 personer fra maritime virksomheder samt studerende kan få en gratis endags bustur med betalt entré til SMM-messen i Hamborg onsdag den 7. september. Tilmelding sker efter først-til-mølle!
Danish Marine Group og Danske Maritime tilbyder Det Blå Danmark muligheden for at være med til den vigtigste event i den globale marinekalender: SMM i Hamborg.
Læs mere

Nyt fra medlemmer

Green Instruments fordobler omsætning

Hvide Sande Shipyard leverer nybygning

Bawat henter 40 mio. kr. i kapital

Karstensens Skibsværft rykker med endnu to ordrer

Blue INNOship rykker fra teori til kommercielt niveau

Læs mere

 

Kalender

1. september 2016: Sidste frist for at tilmelde arrangementer til onlinekalenderen for Danish Maritime Days.

4.-8. september 2016: PRADS’2016 i København. PRADS står for practical design of ships and other floating structures.

6. september 2016: Matchmaking under SMM i Hamborg. Danske Maritime og Danish Marine Group arrangerer matchmaking mellem danske og spanske maritime virksomheder. Der deltager over 30 danske maritime virksomheder, hvoraf hovedparten er medlemsvirksomheder hos Danske Maritime.

6. september 2016: Reception i forbindelse med SMM i Hamborg den 6. september. I forbindelse med SMM 2016 i Hamborg inviterer Danske Maritime sammen med Eksportforeningen og Erhvervs- og Vækstministeriet til reception tirsdag den 6. september kl. 16.00. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen vil åbne receptionen, hvorefter analysechef i Danmarks Skibskredit Christopher Rex vil holde et oplæg.

15. september 2016: Danske Maritime inviterer i samarbejde med EMUC til et halvdagsseminar med temaet ’Global Competetiveness – Getting Closer to a Compensation-Benefits Benchmark for Blue Denmark’. Seminaret foregår 9.30 – 12.30 hos Danske Maritime.

16. september 2016: Danske Maritime afholder medlemsmøde, hvor Humphrey Lau, CEO for Grundfos i Kina, præsenterer sin bog ’Slå den røde dronning’ om at få succes i Kina. Læs portræt her: ‘Slå den røde dronning’.

23. september 2016: Symposium om serviceudvikling på DTU som en del af ’Product Development Symposium 2016’.

27.-30. september 2016: Erhvervsdelegation til USA med Kronprinsparret.

25. oktober 2016: Danske Maritime arrangerer matchmaking mellem danske maritime virksomheder og polske værfter og myndigheder under Danish Maritime Days. Det foregår på Danish Maritime Fair. Mere information kommer senere.

26.-27. oktober 2016: Danish Maritime Technology Conference, Lokomotivværkstedet i København, arrangeret af Danske Maritime og medlemmer.

31. oktober  – 02. november 2016: Danske Maritime og medlemmer deltager i Dubai Maritime Week og SeaTrade-konferencen sammen med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Hør mere hos projektleder Klaus Rostell, kro@danskemaritime.dk

25. november 2016: ShippingWatch og Blue MBA, CBS’ Executive MBA in Shipping & Logistics, afholder maritim konference i Singapore.