Del:

Nyt fra Danske Maritime – oktober 2015

Fokus på maritim montørordning i pressen
I den forløbne måned har en række artikler i dags- og fagpressen sat fokus på behovet for at få en maritim montørordning på finansloven.

En række artikler i dags- og fagpresse har beskrevet, hvordan det koster flere tusinde arbejdspladser, hvis ikke en maritim montørordning kommer på finansloven.
Artiklerne har beskrevet, hvordan Folketinget ved at bevilge 64 mio. kr. kan opnå op mod 700 job inden for blot et år, og hvordan det samtidig bliver forhindret, at 3.000 nuværende job som maritime montører forsvinder over en årrække.
Læs mere

Fuldt hus til Danish Maritime Technology Conference
Der var besat til sidste stol, da Danske Maritime og medlemmer bød til todages Danish Maritime Technology Conference. Hent indlægsholdernes præsentationer her.

I to intensive dage fulgte danske og internationale deltagere hovedtalere, præsentationer og dybdegående debatter i Danish Maritime Technology Conference.
Det todages tekniske topmøde var lagt ryg mod ryg med Danish Maritime Forum, som foregik i de nye krydstogtterminaler i Københavns Nordhavn.
Læs mere

Martin Stopford: Få teknologi ind i forretningsmodellen
På Danish Maritime Technology Conference rådede Clarkson Researchs topchef Martin Stopford rederier til at indføre ”smart shipping” i deres forretningsmodel.

Forretningsmodellen i shippingindustrien er forældet. Sådan beskrev Martin Stopford, der er direktør for Clarkson Research, situationen for deltagerne på Danish Maritime Technology Conference, 7.-8. oktober 2015, der var arrangeret af Danske Maritime.
Læs mere

Lego-klodser hjalp med at beskrive skibsmaling
På Danish Maritime Technology Conference blev en mere utraditionel metode taget i brug, da Kim Scheibel fra Hempel forklarede både vigtigheden af skibsmaling, og hvordan de anvendes.

Det er måske ikke det første, du tænker på, når du står med lego-klodser i hånden, men de farvede klodser er højst relevante i læren om skibsmaling, og hvordan den anvendes for at opnå optimal beskyttelse.Under overskriften ‘Process optimization’ præsenterede Kim Scheibel Hempel’s bud på, hvad der virker ved anvendelsen af skibsmaling.
Læs mere

HKH Prins Joachim besøgte Danske Maritimes medlemmer under DMD
Efter sit indlæg på Danish Maritime Technology Conference besøgte HKH Prins Joachim en håndfuld medlemmer af Danske Maritime, der udstillede på den maritime messe.
En række udvalgte medlemmer af Danske Maritime fik royalt besøg af HKH Prins Jochum under Danish Maritime Days.

Prinsen var inviteret til at holde et indlæg som afslutning på den todages Danish Maritime Technology Conference, som Danske Maritime havde arrangeret. Der var fuldt besat i konferencelokalet på Lokomotivværkstedet, da prinsen holdt sin tale.
Læs mere

Maritime virksomheder udstillede på Danish Maritime Fair under DMD
Mange af Danske Maritimes medlemsvirksomheder var blandt dette års udstillere på Danish Maritime Fair. Der var blæs på i de tre dage, messen varede fra 6.-8. oktober 2015. Messen trak både flere udstillere og besøgende end i 2014.
Læs mere 

Flydende LNG-batteribank besøgte Danish Maritime Days
Danske Maritime havde inviteret tyske Becker Maritime Systems til København under Danish Maritime Days for at vise deres ’LNG Hybrid Barge’ frem, der kan lave strøm til krydstogtskibe i havn.
Det var en kold og stormfuld oktoberdag, da Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, bød under pressen velkommen til et besøg på den tyske LNG-pram under Danish Maritime Days i oktober 2015.
Læs mere

Statsbesøg i Indonesien styrker dansk maritim industri
Under det netop overståede statsbesøg blev der indgået en maritim samarbejdsaftale mellem Danmark og Indonesien og etableret en arbejdsgruppe, der skal åbne nye døre for danske maritime industrivirksomheder.

Indonesien er et stort ø-rige og samtidig strategisk placeret i det Sydkinesiske Hav mellem Det Indiske Ocean og Stillehavet. Indonesien har derfor længe haft en ambition om at blive en global maritim stormagt.
Læs mere

Møde i EU-Kina dialogen om skibsbygning
Mødet i EU-Kina skibsbygningsdialogen, som var arrangeret af Europa-Kommissionen, blev afholdt i København den 6. oktober 2015. De officielle delegationer bestod af repræsentanter fra det kinesiske ministerium for Industri og Informationsteknologi (MIIT); Kommissionens Direktorat for Indre Marked, Industri, Iværksætteri og SMV’er (DG GROW); samt repræsentanter for industrien i både EU og Kina.

Der var bred enighed om, at den globale skibsbygningsindustri stadig slås med væsentlige problemer som f.eks. overkapacitet, svag efterspørgsel, lave priser, finansieringsproblemer, handelsbarrierer og lokal protektionisme. Der er de seneste år taget politiske initiativer både i Kina og inden for EU med henblik på at understøtte branchens diversificering og fremme den teknologiske innovation – fra europæisk side bl.a. via LeaderShip2020 strategien og fra kinesisk side bl.a. via udpegning af bestemte værfter, der kan få støtte fra de kinesiske myndigheder.
Læs mere

Mange nysgerrige efter Søværnets udbud af opgaver
Maritimes og MARCOD’s konference i Aalborg om Søværnets og Marinehjemmeværnets vedligeholdsudfordringer trak over 100 deltagere.

Over 100 deltagere kunne Danske Maritime og nordjyske MARCOD Aalborg samle til en endags-konference 26. oktober 2015 om Søværnets og Marinehjemmeværnets udbud af vedligeholdelsesopgaver. Udgangspunktet var det akutte vedligeholdelsesbehov og reglerne om EU-udbud.
Læs mere

Program klar til maritim konference på Christiansborg
‘Vækst helt ud i vandkanten’ er titlen for den maritime konference på Chrisitansborg den 26. november 2015. Talerrækken er klar.
Talerne til Christiansborgkonferencen ”Vækst helt ud i vandkanten” om Det Blå Danmark er nu på plads. Arrangørerne er CO-industri, Danmarks Rederiforening og Danske Maritime.
Læs mere