Del:

Nyt fra Danske Maritime – september 2015

Finanslov: Giv maritime montører samme status som søfolk
Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

Regeringen har vist glemt den maritime montørordning i det forslag til finanslov, som netop er fremlagt.
Vi har i flere år bedt om, at maritime montører får samme status som sejlende søfolk. Så sent som i sommer var der bred opbakning til en ordning blandt Folketingets tre største partier.
Læs mere

Finanslov: Maritim montørordning vil skabe flere hundrede nye jobs
Danske virksomheder taber kontrakter, arbejdspladser og innovation, fordi de mangler en montør-ordning i stil med den, de sejlende søfolk har. En ordning blot for montører, der rejser ud på skibe og servicerer et produkt, kan skabe over 700 jobs og øge omsætningen med en halv milliard kroner.
Brancheorganisationen Danske Maritime er klar med et forslag til en ny maritim montørordning. Ordingen vil gøre det muligt for maritime virksomheder at konkurrere med montører, der arbejder fra virksomheder i andre lande. Forslaget betyder, at montører kan hjemtage viden om produkterne, mens de er i brug på sejlende skibe, og dermed fremme og fastholde innovation i virksomhederne.
Læs mere

Den maritime industri er en guldåre til vækst
Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.
Den maritime industri er en guldåre med et vildt vækstpotentiale, der langt overstiger de fleste af landets andre store erhverv.
Der arbejder allerede 45.000 medarbejdere i cirka 1.000 maritime virksomheder og følgeerhverv. De producerer samlet for 88 milliarder kroner, hvoraf over 60 procent går til eksport.
Læs mere

Politisk flertal om at droppe flådeudbud efter samråd
Forsvarsudvalget har ikke lyst til at vente på regeringens EU-overimplemeteringsudvalg om udbud af forsvarets skibe, viste samråd 17. september. Danske Maritime var forinden i deputation.
Folketingspolitikere fra hovedparten af partierne ønsker at stoppe den danske enegang i EU om at udbyde reparation og vedligehold af flådens 53 fartøjer. De har ikke lyst til at vente på regeringens EU-overimplementeringsudvalg. Det stod klart efter dagens samråd i Folketingets Forsvarsudvalg, hvor Danske Maritime kort forinden havde fremlagt sagen.
Læs mere

Fulde huse til Danish Maritime Technology Conference 2015
Danish Maritime Days 2015 løber af stablen i denne uge, og med fulde huse til Danish Maritime Technology Conference er Danske Maritime klar til at byde folk både fra ind- og udland velkommen til en intens og aktivitetsrig uge. Det endelige program for Danish Maritime Technology Conference er nu offentliggjort, og Danske Maritime kan annoncere en lang række keynote speakers.
Et ultimativt højdepunkt på konferencen er keynote speakeren Dr. Martin Stopford fra Clarckson Research. Stopford er guruen indenfor maritim økonomi og deltager på Danish Maritime Technology Conference den 8. oktober 2015 med talen ’From Eco-Ships to Smart-Ships’.
Læs mere

Så starter Danish Maritime Days 2015
Her er et par highlights
Læs mere

Danmark og Polen etablerer forum om maritim industri
Den danske og polske maritime industri starten af september et tæt samarbejde om bæredygtig teknologi og skibsbygning. Målet er en øget eksport af dansk maritim teknologi, i særdeleshed til et af Europas største nybygnings- og reparationsværfter Remontowa.
Dansk maritim industri havde en hovedrolle på messen BALTEXPO dem første uge af september i Gdansk i Polen. Messen dannede startskuddet for ‘Danish-Polish Maritime Business Forum’, hvor danske maritime virksomheder vil fortælle om bæredygtig teknologi og løsninger, og hvor der var indlagt formelle og uformelle møder mellem danske og polske maritime virksomheder. Blandt andet skulle danske virksomheder besøge et af Europas største værfter Remontowa med flere tusind ansatte.
Læs mere

Vækst helt ud i vandkanten – maritim konference 26. november
Den maritime konference på Christiansborg slår snart igen dørene op. Denne gang under titlen ”Vækst helt ud i vandkanten” med fokus på både de vækstmuligheder og udfordringer, der er i den maritime industri.
Det er femte gang, at CO-industri, Danmarks Rederiforening og Danske Maritime i fællesskab byder indenfor på Christiansborg til en dag, hvor Det Blå Danmarks styrkeposition belyses for at kunne skabe de rette vækstbetingelser i hele erhvervet.
Læs mere

Nyt om medlemmer

MAN Diesel & Turbo åbner motorproduktion og nyt testcenter
Hempel annoncerer ny CEO
Gertsen & Olufsen køber Heco og ser mod udlandet
Alfa Laval får millionordre på ballastvand
Læs mere

Kalender

21. – 24. oktober 2015: Statsbesøg til Indonesien
26. oktober 2015: Konference om opgaver for Søværnet og Marinehjemmeværnet i Aalborg arrangeret af Danske Maritime og MARCOD
3. – 4. november 2015: Værftskonference i Norge
9. – 10. november 2015: Besøg på italienske værftskonglomerat
26. november 2015: Danske Maritime, CO-industri og Danmarks Rederiforening afholder Maritim Konference på Christiansborg med titlen “Vækst helt ud i vandkanten”