Del:

Nyt fra Danske Maritime – august 2015

Leder: Maritim vækstindustri i udkantsdanmark
Af Jenny N. Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

Den danske maritime industri kan bidrage betragteligt til at indfri flere af regeringens ønsker fra regeringsgrundlaget. Regeringen vil have vækst i Udkantsdanmark og grøn realisme. Vi kan opfylde begge ønsker.
Læs mere

Staten sætter EU-udbud af forsvarets skibe i bero
Efter møde fredag eftermiddag i kredsen bag forsvarsforliget sendes sagen til et nyt udvalg i regeringen om EU-overimplementering og dernæst retur til forsvarsudvalget. Danske Maritime glæder sig over lydhørheden, men frygter syltekrukke, tabte jobs og et svækket forsvar.

Danske værfter kan ånde lettet op, i hvert fald for en stund. Partierne bag forsvarsforliget besluttede fredag eftermiddag at sætte det EU-udbud i bero, der gør det muligt for udenlandske værfter at byde på syvårs rammekontrakter til en anslået værdi på 700 millioner kroner om reparation og vedligehold af forsvarets flåde på 53 skibe.
Læs mere

Regering vil indføre montørordning
Danske Maritime er meget positiv over for, at den nye regering nu vil indføre den montørordning, den maritime industri længe har efterspurgt.

Montørordningen er en mulighed for at trække viden, innovation og arbejdspladser tilbage til Danmark. Det siger administrerende direktør Jenny N. Braat til ShippingWatch.
”Det er meget positivt, og det er rart at se, at den nye regering og den borgerlige fløj holder fast i, at man vil se på montørordningen. Det er vigtigt, at vores folk kan komme ud på skibene, når de servicerer, og se, hvordan deres produkter virker i praksis og hjemtage den viden til virksomheden. Det er det, der skal til for at skabe den innovative proces, der holder os på forkant med udviklingen,” siger hun til oplysningerne, som ShippingWatch har fremlagt.
Læs mere

Så går starten for CBS-kurset til den maritime industri
For første gang står det danske uddannelsessystem klar med et kursus målrettet administrative medarbejdere i den maritime industri. CBS Maritime og Danske Maritime har sammen udviklet kurset, der skal gøre industrien bedre til at sælge service frem for produkter.

Til september starter det første kursus hos CBS (Copenhagen Business School), der er målrettet handelshøjskolestuderende, der søger job i den maritime industri. Fra starten udbydes uddannelsen også til medarbejdere i den administrative del af maritime industrivirksomheder. De kan tage kurset som valgfag under den såkaldte tompladsordning.
Læs mere

Nyt om Danish Maritime Days 2015

Danish Maritime Technology Conference
Se nyt program for konferencen med talere for Danish Maritime Technology Conference den 7.-8. oktober 2015, hvor ledende virksomheder indenfor den maritime industri mødes for at gå i dybden med de nyeste løsninger og teknologier.

Kickoff-seminar for Fremtidens Maritime Håndværker under DMD den 6. oktober 2015
Seminaret sætter fokus på den maritime branches mangel på arbejdskraft og udfordringer ved at tiltrækkke fremtidens maritime håndværkere.

Danish Maritime Days er vokset i 2015
Med 80 arrangementer landet over er den danske maritime branche klar til at modtage interessenter fra hele verden i uge 41. Det er blot anden gang, at Danish Maritime Days afholdes, men på de to år er arrangementet vokset til at blive et betydningsfuldt event i den maritime verdens kalender.

Læs mere

Maritime vækstrådgivere til Kina og Ghana
I begyndelsen af september udsender Søfartsstyrelsen, i samarbejde med Udenrigsministeriet, to maritime vækstrådgivere til henholdsvis Kina og Ghana.

Bjarke Wiehe Bøtcher, som kommer fra en stilling som chefkonsulent i Søfartsstyrelsen, skal arbejde på ambassaden i Beijing, og Nicolas Roy-Bonde, som indtil nu har arbejdet som juridisk rådgiver i MAERSK Line, skal arbejde på ambassaden i Accra. De to vækstrådgiveres primære opgave er at opbygge et tættere samarbejde mellem de danske og henholdsvis kinesiske og ghanesiske myndigheder inden for det maritime område. Dette samarbejde skal blandt andet bruges til at opbygge gode, bæredygtige rammevilkår i de to lande inden for det maritime område til gavn for samfundsudviklingen og en grøn omstilling.
Læs mere

EU og Vietnam på vej med frihandelsaftale
EU og Vietnam blev den 4. august 2015 enige om principperne for en frihandelsaftale (FTA). Detaljerne er endnu ikke helt på plads, men aftalen åbner for øget handel mellem EU og Vietnam, hvilket også kan få betydning for den danske maritime industri.

Mere end 1.000 deltagere fra alverdens lande deltog på IMO’s årlige møder miljøkomiteen MEPC (Maritime Enviromental Protection Commitee) 11.-15. maj og i sikkerhedskomiteen MSC (Martime Safety Commitee) 3.-12. juni.
Danske Maritime deltog med Michael Prehn og Poul Erik Louw som CESA-repræsentanter for skibsbygningsindustrien i MEPC-mødet og var med i planlægningen af MSC-mødet, hvor Dr. Ralf Sören Marquardt fra den tyske brancheforening VSM deltog som CESA-repræsentant.
Læs mere

Samarbejdsaftale med Vinderstrategi for medlemmer af Danske Maritime
Danske Maritime og Vinderstrategi A/S har indgået en samarbejdsaftale om virksomhedsstrategi, hvor foreningens medlemmer tilbydes fordelagtige ydelser og vilkår på deres strategi- og bestyrelsesarbejde.Vinderstrategi A/S er et strategihus, der leverer målrettede strategier gennem strategisk rådgivning og sparring i samarbejde virksomhedsledelsen. Deres mission er at yde en unik strategisk sparring på direkti-ons- og bestyrelsesniveau, herunder udfordre, diskutere, facilitere og inspirere til vindervirksomheders strategi.
Læs mere

Nyt om medlemmer

Viking køber Nadiro

Værfter i Skagen fusionerer

Hempel får ny identitet og logo

Alfa Laval og AUC indgår strategisk aftale

Kalender

7. – 9. september 2015: BALTEXPO 2015 i Gdansk, Polen

14. september 2015: Det Maritime Hus i Kerteminde – Midtvejskonference

6. oktober 2015: Blue INNOship-seminar som en del af Danish Maritime Days: Gennem en række velbeskrevne dilemmaer vil deltagerne diskutere, hvordan konkrete problemstillinger kan løses ved anvendelse af tekniske løsninger.

6. oktober 2015: Kickoff seminar om Fremtidens Maritime Håndværker.

7.-8. oktober 2015: Danish Maritime Technology Conference 2015. Tilmeld dig i dag!

21.-24. oktober 2015: Statsbesøg i Indonesion

3.-4. november 2015: Værftskonference i Norge

9.-10. november 2015: Besøg på italienske værftskonglomerat Fincantieri

26. november 2015: Danske Maritime, CO-industri og Danmarks Rederiforening afholder ‘Maritim Konference’ på Christiansborg. Konferencen er politisk og handler om Det Blå Danmarks værdikæde i globalt perspektiv.